Denuncien l'UE Engordany per impagaments

Un grup de futbolistes portarà el club i el propietari a la Batllia pels impagaments reiterats

Denuncien l'UE Engordany per impagamentsUE ENGORDANY

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els problemes econòmics d’alguns dels equips de la Lliga Multisegur Assegurances o de la Lliga Unida segueixen ben presents,

i segons ha pogut saber el Diari un grup de jugadors de l’UE Engordany ha decidit finalment interposar denúncia en els propers dies tant al club com al propietari de l’entitat per la via penal i per la via civil pels impagaments reiterats que ha tingut amb la plantilla i cos tècnic del club, i per les falses promeses, argumenten, que Jaques Lafont els ha anat fent al llarg de l’any.

A l’espera de veure si hi ha més jugadors que s’uneixen a aquesta primera demanda, els dos futbolistes demandaran tant el club com el propietari per un presumpte delicte de frau i estafa i administració deslleial a nivell penal, i a més, també faran una reclamació per la via civil del salari íntegre de tota la temporada que els futbolistes havien acordat amb el club, la qual cosa suposaria uns 12.000 euros per a cadascun dels dos futbolistes. A més, demanaran mesures cautelars a la Batllia perquè el club no pugui inscriure cap jugador fins que no hagi satisfet tots els deutes contrets que té amb jugadors i tècnics.

Els problemes amb els impagaments a l’UE Engordany van arrencar gairebé a l’inici de la temporada, ja que alguns dels futbolistes porten sense cobrar des del mes de novembre, mentre que n’hi ha d’altres a qui només se’ls deuen algunes de les nòmines d’aquest 2021. A més, també es deu diners als membres del cos tècnic. El propietari del club, Jaques Lafont, va fer un document de reconeixement del deute a la plantilla fa uns mesos amb el compromís de cobrar el 15 de juny. Arribada aquesta data, no van cobrar i el nou dia D era l’1 de juliol. De nou, des de la propietat es va incomplir l’acord mentre l’empipament de bona part dels jugadors anava augmentant. Lafont va argumentar als futbolistes que tenia un inversor de Suïssa disposat a injectar capital al club i comprar-lo, però que l’operació havia caigut. Molts dels jugadors estaven ja decidits a denunciar, però van acceptar l’última pròrroga del propietari que va acabar dijous, i vist que aquesta promesa tampoc no va ser complida, deixaran l’assumpte en mans dels tribunals.

MÉS PROMESES DE LAFONT

Segons va saber el Diari, el propietari del club, Jaques Lafont, va fer una nova promesa a la plantilla i cos tècnic que la setmana vinent diu que complirà. Tot i això, els futbolistes contactats per aquest rotatiu tenen clar que presentaran de totes les maneres la denúncia properament perquè no se’n refien, i està per veure què fa la resta del vestidor, on hi ha un ambient força calent per les promeses incomplertes.

CANVIS A LA FAF PER EVITAR-HO

Els clubs de la Federació Andorrana de Futbol van aprovar un canvi al reglament general de l’ens durant l’última assemblea per tal d’evitar, o al menys intentar-ho, els impagaments de les entitats tant als futbolistes com a la CASS. Segons aquesta modificació, al final de cadascuna de les temporades tots els clubs hauran de presentar un certificat conforme no tenen deutes ni amb jugadors ni cos tècnic, així com que estan al dia dels pagaments de les cotitzacions de la CASS. En el cas de que hi hagi impagaments, aquesta infracció estarà qualificada com a molt greu al reglament general i podria tenir conseqüències. En els casos que no es compleixi, la FAF ho traslladarà al comitè de competició, i serà aquest qui decideixi quina és la sanció pels clubs en qüestió, que seguint la normativa federativa per les accions tipificades com a molt greus podria ser el descens administratiu a la Segona Divisió, i la impossibilitat de pujar a Primera durant els dos propers anys. Aquesta normativa, però, no entrarà en funcionament fins a la temporada vinent i no s’aplicarà amb caràcter retroactiu, fet que va molestar algunes de les entitats (es va aprovar per majoria absoluta), que veuran com aquest curs, clubs que tenen deutes, podran seguir tramitant fitxes per competir. Al llarg de la temporada diversos clubs han arrossegat problemes amb els pagaments als seus futbolistes més enllà de l’UE Engordany, i hi ha hagut els casos tant a Primera com a Segona del Penya d’Andorra, Jenlai, o de l’UE Sant Julià.

tracking