Curses de muntanya

Més de 1.500 inscripcions

L’Skyrace Comapedrosa es posa de llarg diumenge vinent amb 1.550 participants de 28 països diferents

Més de 1.500 inscripcionsVALLNORD-PAL ARINSAL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després d’un any d’absència per la crisi sanitària, diumenge torna l’Skyrace Comapedrosa i els millors atletes de l’aparador de les curses de muntanya es donaran cita a Arinsal. Una prova que forma part del calendari de la Copa del Món i de la Multisegur Copa d’Andorra i que presenta ja totes les inscripcions exhaurides, amb la participació de 1.550 corredors procedents de 28 països. A més, la gran novetat per a l’entrega del 2021 és la introducció d’una nova cursa, un nou traçat molt dur i exigent, l’Ultra Comapedrosa de 50 quilòmetres i un desnivell positiu de 4.500 metres. El director de la cursa, Albert Balcells, va destacar que la nova prova, l’Ultra Comapedrosa, “suma un recorregut nou cap a la zona del pic de l’alt de la Capa, el coll de la Botella, el Cubil i fer la unió natural que donen les muntanyes per unir el poble d’Arinsal amb l’estació d’esquí”. El traçat portarà a descobrir nous espais a partir del refugi de Comapedrosa i passarà per punts com la portella de Sanfons, el cap de l’Ovella, el port de Cabús, el pic dels Llacs, el coll de la Botella, el cap del Cubil o l’alt de la Capa. A més, Balcells va assenyalar que per temes de seguretat dels participants “hem allargat tres quilòmetres la zona de la sortida, ampla i amb pista, per afavorir el fet de respectar les distàncies, que per a nosaltres és bàsic”.

Josep Marticella, el director de Vallnord-Pal Arinsal, va destacar “l’èxit participatiu” que suposarà acollir més de 1.500 participants i els seus acompanyants i que respon “a la política dinamitzadora” que s’està fent a la parròquia. També va comentar que diumenge el telefèric d’Arinsal serà gratuït per a tots els vianants i estarà obert de set del matí a sis de la tarda i es facilitarà l’accés al parc natural del Comapedrosa. A més, el conseller d’Esports de la Massana, Kevin Poulet, va subratllar “l’orgull i la importància de realitzar aquests esdeveniments, sobretot a Arinsal, ja que són claus per ajudar a dinamitzar la parròquia”. Així mateix, va comentar que les proves d’aquest nivell en entorns com el pic del Comapedrosa, el més alt d’Andorra, “ajuden a potenciar el valor del país i els seus paisatges”. El director tècnic de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM), Carlo Ferrari, va recordar que “l’Skyrace Comapedrosa té una llarga història i hi han passat molts esportistes d’alt nivell”. En aquest sentit, va afegir que “és una de les proves més importants, no només per als corredors sinó també per al país. Les seves característiques tècniques la fan molt dura”.

Cartell de luxe

L’edició de diumenge vinent comptarà amb la presència de bona part de les atraccions del circuit mundial, així com una bona representació andorrana, prop d’un centenar entre les tres modalitats. Cinc d’ells seran corredors de la FAM i a l’Ultra Comapedrosa, la nova prova de 50 quilòmetres, participaran Sabrina Solana i Lluís Sanvicente, i el gran favorit per assolir la victòria sembla ser el català Pere Aurell. Pel que fa a la clàssica, la de 24 quilòmetres, Arnau Soldevila, Pere Riba i Carlos Fernández, de la FAM, prendran la sortida, mentre que Marc Casal és dubte per la lesió al turmell que va patir a la Vall de Boí. El recentment campió del món, Manu Merillas, que ha confirmat la seva presència a Arinsal, serà una de les atraccions de la clàssica, així com Marc Pinsach, Hector Haynes, Nil Cardona, Gédéon Pochat, Josep Miret o Ricardo Cherta. A més, dels inscrits destaca el 20 per cent de participació femenina, un increment molt notable respecte d’anteriors edicions. Noms com Denisa Dragomir, Iris Pessey –bronze en Vertical al Campionat del Món de la Vall de Boí–, Lina i Sanna Elkott Helander, Johanna Åström, Virginia Pérez, Oihana Azkorbebeitia, Georgia Tindley i Georgina Gabarró també seran presents a Arinsal.

tracking