instal·lacions
La federació i l'FC Andorra negocien la cohabitació dels dos estadis
FAF, tricolors i comú d’Encamp conversen perquè els dos projectes d’estadi de la parròquia es complementin
L’FC Andorra, la Federació Andorrana de Futbol (FAF) i el comú d’Encamp estan negociant per buscar sinergies entre els dos projectes d’obres futbolístiques que hi haurà a la parròquia, el camp de Prada de Moles i el nou estadi de la FAF. L’objectiu és buscar que els dos camps puguin tenir un paper complementari, fet que sobre el paper faria abaratir els costos de totes dues infraestructures. Segons ha pogut saber el Diari, les converses entre les parts ja s’estant produint i aquest va ser el motiu principal de la visita d’un dels propietaris de l’FC Andorra, Gerard Piqué, a principi de setmana.
L’objectiu final que es busca amb aquestes trobades no és fer un únic projecte, però sí que les dues instal·lacions puguin complementar-se i evitar així la construcció de dos grans complexos a la vila a menys d’un quilòmetre de distància l’un de l’altre, encara que un fos de titularitat pública i l’altre privada. Les sinergies, per exemple, suposarien que la FAF executés només la fase 1 de les obres del nou camp (amb capacitat per a unes 2.000 persones) i renunciés a la fase 2, que preveu que s’arribi a uns 6.000 seients. Això es faria sempre que tirés endavant el projecte de Prada de Moles i obriria la porta que la selecció absoluta pogués disputar puntualment algun partit a la instal·lació del comú encampadà en el cas de rebre algun combinat important com Anglaterra, igual que passarà a l’octubre.
Prada de Moles, al setembre
A més de l’FC Andorra i la Federació Andorrana de Futbol, l’altra pota de les negociacions, però no menys important ni de bon tros, és el comú d’Encamp, que té gairebé enllestit el plec de bases per a la concessió de la reforma de Prada de Moles, que seria publicat al setembre. El projecte comunal, tal com va explicar en el seu dia el Diari, estarà equipat amb tots els requisits per si l’FC Andorra arriba a la màxima categoria del futbol espanyol, com ara la instal·lació de gespa natural (o en el seu defecte, híbrida), o la il·luminació per a la retransmissió televisiva. Pel que fa a la capacitat, la intenció és que Prada de Moles tingui els 15.000 seients que requereix la Lliga de Futbol Professional espanyola per si l’equip milita a la Primera Divisió, però s’optaria per un sistema de grades retràctils que permetria modular la capacitat en funció de la categoria que disputi l’equip de Gerard Piqué.
La voluntat del comú és que les obres tinguin una durada d’uns dos anys, i és que el temps es tira sobre l’FC Andorra. L’acord per jugar a l’Estadi Nacional és per a dues temporades, però segons la normativa vigent de l’RFEF (Reial Federació Espanyola de Futbol), el curs 2022-2023 l’equip tricolor hauria de jugar ja sobre gespa natural. No seria descartable, però, que si s’estan executant les obres de Prada de Moles la federació donés una moratòria fins que finalitzés la construcció.
Al final, però, el gran quid de la qüestió serà el del finançament de les obres de Prada de Moles, ja que l’entitat bancària implicada en el projecte manté la seva posició que els avals per tirar endavant les obres siguin dipositats de manera personal per algun dels socis de l’FC Andorra, ja sigui Gerard Piqué o els propietaris del país, i no pas per les empreses que hi ha darrere del projecte de l’equip.
L'ANDORRA TINDRÀ LES OFICINES AL COMUNAL
El comú d’Andorra la Vella i l’FC Andorra tenen previst tancar la propera setmana l’acord perquè l’entitat futbolística pugui utilitzar algunes de les dependències de l’Estadi Comunal Joan Samarra, tal com va avançar Conxita Marsol fa uns dies. Durant l’última setmana hi va haver algunes reunions entre el club i el comú de la capital en què es va acordar que l’FC Andorra instal·li les oficines de manera provisional a l’antic bar de l’Estadi Comunal durant el període de temps en què l’equip tricolor jugui a l’Estadi Nacional i no disposi de les instal·lacions de Prada de Moles, on el club té actualment les oficines. A més, l’acord inclou la cessió per part del comú d’un vestidor per a la plantilla tricolor, i també d’un espai a l’estadi que es pugui utilitzar com a sala de fitness pels futbolistes. També es preveu la cessió d’un altre espai perquè el club pugui situar-hi la bugaderia.