Assegurat el subcampionat (74-93)

La selecció destrossa el Malta 74-93 en un gran partit i s’assegura el subcampionat

Els jugadors i cos tècnic de la selecció celebren la victòria i la segona posició a l'Europeu de Petits Estats.FIBA EUROPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La selecció absoluta de bàsquet va assegurar-se ahir el segon lloc de l’Europeu de Petits Estats que s’està disputant a Dublín (Irlanda) després de derrotar 74-93 a Malta en un duel directe per fer-se amb la segona posició. L’equip té encara opcions matemàtiques d’acabar primer i proclamar-se campió del torneig, i per fer-ho necessita un triple empat amb Irlanda i Malta que es produiria si els maltesos superen els amfitrions per 12 o més punts.

Tot i comptar amb una rotació més curta per les baixes de Martí Obiols i Albert Pons, el combinat tricolor va desfer-se dels maltesos amb superioritat, i no va donar opcions al vigent campió del campionat de sumar un triomf que el deixés amb opcions de repetir el títol aconseguit a San Marino 2018. Andorra, en canvi, torna al podi amb aquesta victòria després de quedar-se fora dels llocs honors a la cita disputada al país sanmarinès.

Andorra va entrar endollada al duel dominant d’inici el marcador però sense arribar a agafar una gran renda, fins que a l’equador del primer quart, un triple de Jack Zammit posava per primer cop per davant a Malta amb el 13-11. Això va fer trontollar el joc dels tricolors, que van patir els seus pitjors moments veient com els maltesos arribaven a agafar una màxima renda de nou punts (26-17) abans d’acabar el primer període. Poc a poc, el combinat nacional va tornar a entrar a dins del partit i va refer-se fins que una cistella de Xavi Isern tornava a donar el lideratge a Andorra (32-34), fet que va esperonar els homes de David Eudal fins a arribar a tenir una renda màxima de vuit punts (36-44) que va acabar sent de sis (38-44) al descans.

A la represa, el matx va seguuir la mateixa tònica i un triple de Sergi Serrato tornava a augmentar la màxima diferència per a la selecció i la va situar a 11 punts (40-51), i tot i un tímid intent de reacció de Malta, no va haver-hi color i Andorra va seguir fent més gran la renda que va arribar a ser de 18 punts en un tercer període que va finalitzar 53-69 pels tricolors. Un altre triple, en aquest cas de Dot Martí a l’obertura de l’últim període elevava la renda fins els 19 punts, i la diferència encara va anar pujant fins als 22 punts gràcies a dos tirs lliures de Guille Colom. La desesperació dels maltesos va fer que perdessin els paper en alguns moments amb alguna falta fora de lloc o amb discussions entre els companys de selecció, però Andorra no va deixar-se anar i va acabar guanyant per 74-93.

El duel va tenir a Oriol Fernàndez com a jugador més destacat amb 13 punts, 3 rebots, 5 assistències i 22 de valoració. Pel que fa als punts, Bruno Bartolomé va ser el màxim anotador amb 16, i també van aconseguir doble dígit en anotació tant Sergi Serrato amb 15 com Guille Colom amb 13.

JELÍNEK QUALIFICA ELS JOCS COM "EXPERIÈNCIA INCREÏBLE"

El jugador del MoraBanc Andorra, David Jelínek, va valorar la seva participació als Jocs Olímpics de Tòquio al lloc web del club i va manifestar que “potser hi ha esportistes que viuen tres o quatre jocs, però en el nostre esport, i més a la República Txeca, que fa 40 anys que no hi anàvem, ha estat una experiència increïble que recordaré tota la vida”. El capità tricolor va destacar també que “anàvem partit a partit però teníem un grup molt difícil, i dos dels quatre rivals del grup [França i Estats Units] van acabar jugant la final”. Per últim, va assenyalar que “el jugador que més em va sorprendre va ser Jayson Tatum”.

NOVENA MEDALLA PER A LA SELECCIÓ

Amb l’aconseguida ahir, la selecció absoluta va penjar-se la novena medalla en un Europeu dels Petits Estats després de quedar-se fora del podi a l’última edició. A San Marino 2018, el combinat nacional va ser cinquè, sortint del podi per primera vegada des del 2008. Abans, la selecció havia sumat sis metalls en set campionats amb tres ors (2004, 2012 i 2014), dues plates (2016 i 2010) i un bronze (2006), que s’afegien als dos ors guanyats de manera consecutiva l’any 1998 i 2000, fet que converteix Andorra, amb cinc títols, en l’equip amb més victòries.

tracking