L'FC Andorra rebrà 365.000 euros pels drets de televisió

La federació espanyola ven a Footters els drets audiovisuals de la nova lliga per vuit milions

Reunió de la Primera RFEF a la seu de la Reial Federació Espanyola de Futbol.RFEF

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els clubs de la Primera RFEF, entre els quals l’FC Andorra, rebran una mitjana de 365.000 euros d’ingressos entre els drets televisius, el màrqueting i algunes ajudes, segons va explicar ahir el president de la federació espanyola, Luis Rubiales, durant una reunió amb els 40 clubs de la nova categoria. A la trobada es va informar de l’adjudicació dels drets televisius, que tornaran a ser per a Footters durant les tres properes temporades per un import de 8.330.000 euros per curs (7 milions pel territori espanyol, 330.000 euros a nivell europeu i 1.000.000 euros a nivell internacional), una xifra molt llunyana als 15 milions que l’RFEF pretenia obtenir d’aquesta venda. A més, s’hi han d’afegir 1.160.000 pel dret de betting (plataformes d’apostes en línia que emeten aquests continguts).

Així doncs, la mitjana d’ingressos de les entitats (s’hi han de descomptar els filials que emeten els partits pels seus propis canals) serà de 237.500 euros, tot i que la quantitat no serà fixa i dependrà també d’altres factors. El 40 per cent serà repartit solidàriament entre tots els clubs (rebran el mateix), després el 30 per cent dependrà dels punts obtinguts durant la lliga, el 20 per cent de l’audiència de cada equip i el 10 per cent del desenvolupament del futbol base. El pagament serà en tres terminis, el primer al setembre (40 per cent), el segon al desembre (30 per cent) i l’últim al maig (30 per cent). La resta d’ingressos fins a arribar a la mitjana de 365.000 euros vindrà de 76.000 euros en ajudes i de 61.000 en concepte de màrqueting.

Precisament en aquest aspecte la federació va tancar ahir mateix l’acord de patrocini per posar nom a la Primera RFEF, i va confirmar que a finals de setmana es farà pública la marca que doni nom a aquesta competició.

També divendres està previst que es coneguin els horaris de les tres primeres jornades de competició (la lliga arrenca el cap de setmana del 28 i 29 d’agost). En principi, l’FC Andorra debutaria en diumenge, ja que per al dissabte 28 hi ha previst un amistós del VPC a l’Estadi Nacional. Segons va confirmar el president de l’RFEF, Luis Rubiales, els horaris els establirà la federació en una comissió entre membres federatius i de l’operador que retransmetrà els partits, tot i que s’intentarà atendre les peticions dels clubs per jugar un dia o en una hora determinada.

Sobre la reunió celebrada ahir, el director general de l’FC Andorra, Jaume Nogués, va manifestar que “estem a l'expectativa d'analitzar les resolucions que avui s'han pres, però al final no hem sortit gaire del que estava més o menys previst”.

POLÈMICA

Rebuig a l'acord de la Lliga i CVC Bona part de la reunió va centrar-se en l’acord entre LaLiga i el fons CVC i quina afectació pot tenir això en els clubs que no són al futbol professional. La federació va mostrar la seva repulsa a aquest acord i el president Rubiales va manifestar que “és la descapitalització més important de la història del futbol”. Segons les informacions que han transcendit, els equips de Primera RFEF que pugin podrien obtenir quatre milions d’euros fruit d’aquest acord amb el fons britànic.

EL COMÚ D'ENCAMP ESPERA TENIR NOVETATS AVIAT SOBRE PRADA DE MOLES

El conseller d’Esports i Joventut del comú d’Encamp, Xavier Fernàndez, va referir-se a l’estat de les futures obres de Prada de Moles i va afirmar que “continuem igual, tenim el plec de bases gairebé enllestit, hi seguim treballant i esperem que puguem tenir novetats al respecte”. Fernàndez també va referir-se a les negociacions que va avançar el Diari entre la Federació Andorrana de Futbol (FAF) i l’FC Andorra perquè els dos estadis que es faran a la parròquia puguin complementar-se i, per exemple, la selecció nacional pugui jugar al nou Prada de Moles alguns duels, o que els tricolors puguin entrenar a l’estadi de la FAF. En aquest aspecte, el conseller d’Esports i Joventut del comú d’Encamp va manifestar que “només sabem que estan en converses i no en sabem més, però segur que seria positiu i a veure fins a on pot arribar tot plegat”.

tracking