motociclisme

Un país de trial

Sant Julià de Lòria acollirà per 23a vegada el Campionat del Món a l’aire lliure i esdevé referència mundial

Els pilots andorrans i residents que participen en el Mundial, amb la presidenta de la federació, Natàlia Gallego.Ivan Álvarez

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Sant Julià de Lòria acull per 23a vegada el Gran Premi d’Andorra, cita corresponent al Campionat del Món de trial outdoor, i que tornarà a tenir el resident i líder del mundial, Toni Bou, com a gran far de la competició. “Sant Julià és referent en el trial després de 23 edicions de la nostra prova”, va destacar el cònsol major lauredià, Josep Majoral. El vicepresident de la Federació Internacional de Motociclisme (FIM), el resident Ignasi Verneda, va comentar que l’andorrana “és la prova que fa més anys que dura i sabem que Sant Julià és una garantia d’èxit pel que fa a tota l’organització”.

Enguany s’ha elaborat un recorregut molt exigent –amb zones repartides entre Nagol, Aixirivall i Auvinyà– amb una roca a la zona set molt selectiva i que només es va incloure en una edició anterior, i amb les zones 8 i 10 que també obligarà els pilots a mostrar la seva millor versió. Després de tres proves disputades del Campionat del Món, Toni Bou és líder amb 57 punts, Adam Raga, segon amb 47 i Matteo Grattarola és tercer amb 43. El resident i 28 vegades campió del món va explicar que la de Sant Julià “és una prova especial, és la cursa de casa i l’afronto amb ganes i una part de motivació i de nervis”. Bou, però, va subratllar que el més important de tot plegat és “que el públic s’ho passi bé”. La federació andorrana (FMA) estarà representada per cinc pilots, Jordi Lestang en la categoria de Trial2, i per la seva banda Gaudi Vall, Jan Gabriel, Valentí Cristina i Joan Miquel Garcia competiran en Trial125. Lestang va explicar que té “moltes ganes de córrer per primera vegada a casa, en un Campionat del Món” i va destacar “l’alt nivell” dels pilots que hi participen.

La prova, que compta amb un patrocini de 15.000 euros d’Andorra Turisme, constarà de dues jornades independents i avui es disputa la primera. A banda de la que serà puntuable per al Mundial de Trial, el Gran Premi tindrà també proves del campionat de motos elèctriques i les categories 125 i Trial 2, on estaran enquadrats els pilots andorrans.

tracking