Motociclisme

Toni Bou s'endú la primera prova

El pilot resident empata amb 46 punts amb Raga però aconsegueix el primer GP d’Andorra, al superar-lo per poc més d’un minut

Toni Bou s'endú la primera provaPEP SEGALÉS / FIM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera jornada del Gran Premi d’Andorra corresponent al Campionat del Món de Trial GP es va definir per la photo-finish. Després d’acumular 46 punts, el triomf definitiu entre Toni Bou i Adam Raga es va resoldre pels temps i, en aquest aspecte, el pilot resident i 28 vegades campió del món va superar el seu sempitern perseguidor. Bou va invertir 2h32’30” per completar les dues voltes i Raga va necessitar gairebé un minut més, 2h33’22”, per fer el traçat de la primera prova andorrana, que es disputa a Sant Julià de Lòria. L’italià Matteo Grattarola va completar el podi amb 65 punts.

Els pilots van gestionar dues voltes d’un recorregut amb 12 zones, algunes de realment exigents i selectives, en terrenys repartits entre Nàgol, Auvinyà i Aixirivall. Bou va reconèixer que havia estat “una victòria molt ajustada i molt patida. Raga està molt bé i ens ha posat les coses molt complicades”. Petits detalls van decantar la balança pel costat del pilot resident del Montesa Repsol Honda que, amb el triomf d’ahir i després de les quatre proves disputades del Mundial de Trial GP, augmenta el coixí en la classificació general i ja avantatja en 13 punts Adam Raga, 77 a 64. Bou va afegir que “ja sabíem que la zona d’Aixirivall era la més complicada, la primera part del riu també era molt difícil i penso que això ha marcat la diferència”. La categoria de Trial 2 és la que es presenta més oberta i amb el ventall de candidats més ampli. La victòria va ser per al britànic Toby Martyn, que arribava a Andorra segon, amb 19 punts, seguit del líder de la general, el també anglès Jack Peace amb 22 punts, i va tancar el podi l’italià Lorenzo Gandola amb 26. L’andorrà Jordi Lestang va ser 23è amb 81 punts. En Trial 125, hi va haver hegemonia britànica, amb Harry Hemingway –18 punts–, Jack Dance –31 punts– i Harry Turner –31 punts– ocupant els tres llocs del podi. Gaudi Vall va oferir una gran actuació i va ser el millor andorrà de la jornada, en què va acabar cinquè amb 45 punts. La presidenta de la Federació Motociclista d’Andorra (FMA), Natàlia Gallego, es va mostrar molt satisfeta per l’impacte de la primera jornada. “A nivell esportiu ha estat un gran dia i els pilots han acabat satisfets per les zones, especialment les de riu.”

CLASSIFICACIÓ

TRIAL GP

1. Toni Bou 46 punts

2. Adam Raga 46 punts

3. Matteo Grattarola 65 punts

4. Jaime Busto 71 punts

8. Takahisa Fujinami 85 punts

TRIAL 2

1. Toby Martin 19 punts

2. Jack Peace 22 punts

3. Lorenzo Gandola 26 punts

4. Aniol Gelabert 30 punts

23. Jordi Lestang 81 punts

TRIAL 125

1. Harry Hemingway 18 punts

2. Jack Dance 31 punts

3. Harry Turner 31 punts

5. Gaudi Vall 45 punts

22. Jan Gabriel 97 punts

24. Valentí Cristina 105 punts

25. Joan Miquel García 109 punts

TRIAL E

1. Gael Chatagno 30 punts

2. Julien Perret 49 punts

3. Martín Riobo 81 punts

Toni Bou va presidir el podi de Trial GP, amb Adam Raga i Matteo Grattarola.

tracking