Ciutat esportiva a Encamp

L’FC Andorra i la FAF signen un acord de col·laboració per establir sinergies entre els dos projectes d’estadi a la parròquia

Hi haurà l'estadi, el camp d'entrenament i la seu de la FAF, i el nou Prada de Moles

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’FC Andorra i la Federació Andorrana de Futbol (FAF) han rubricat el pas definitiu per establir sinergies entre els dos projectes d’estadi que tenen pressupostats les dues entitats a Encamp. Així, segons ha pogut saber el Diari, el club tricolor i la federació van signar la setmana passada un acord de col·laboració per tal d’establir o desenvolupar una ciutat esportiva a la parròquia encampadana. Unes converses que es van iniciar fa més d’un mes i que han acabat cristal·litzant per tal que els dos camps nous –el de la federació i el que té projectat l’FC Andorra a Prada de Moles– puguin tenir un paper complementari.

Aquesta futura ciutat esportiva esdevindrà una infraestructura conjunta però no un únic projecte, ja que les dues entitats planegen realitzar la seva obra individualment tot i el lligam sinèrgic. La federació té previst construir el seu nou recinte als antics ter­renys del Càmping Internacional. Allà hi hauria ubicat el nou estadi, un camp d’entrenament de gespa artificial i la nova seu de la FAF. Aquest terreny d’entrenament seria d’ús habitual per a la federació –equips de la lliga nacional i l’FC Encamp– i per a l’FC Andorra, ja que allà tindria la seva activitat la base de l’equip tricolor i, en algunes ocasions, entrenaria el primer equip. Així, les despeses del lloguer d’aquesta zona del complex anirien repartides en tres parts entre el comú d’Encamp, la FAF i l’FC Andorra com a usufructuaris del camp. L’acord signat entre la Federació de Futbol i l’entitat tricolor farà, també, que s’acabi renunciant a l’execució de la segona fase del nou estadi de la FAF, que tenia previst arribar a una capacitat de 6.000 espectadors. A més, en aquest conveni de col·laboració hi hauria una clàusula que marca que si abans del 31 de desembre del 2022 l’FC Andorra no ha iniciat les obres de remodelació de Prada de Moles l’acord es trencaria.

Prop de 20 milions

El comú d’Encamp té enllestit el plec de bases per a la concessió de la reforma de Prada de Moles. El projecte comunal, tal com va explicar en el seu dia el Diari, estarà equipat amb tots els requisits per si l’FC Andorra arriba a la màxima categoria del futbol espanyol, com ara la instal·lació de gespa natural (o en el seu defecte, híbrida) o la il·luminació per a la retransmissió televisiva. El cost de l’obra seria, més o menys, de 20 milions d’euros i, en principi, se’n farien càrrec el comú d’Encamp i el club tricolor cadascun en un 50 per cent. Tot i això, encara queda per solucionar el finançament de les obres de Prada de Moles, ja que l’entitat bancària implicada en el projecte manté la seva posició que els avals per tirar endavant les obres siguin dipositats de manera personal per algun dels socis de l’FC Andorra, ja sigui Gerard Piqué o algun dels propietaris del país, però no pas per les empreses que hi ha darrere del projecte de l’equip tricolor.

LA FAF LICITARÀ EL NOU ESTADI EN 15 DIES

La Federació Andorrana de Futbol (FAF) va presentar fa uns 10 dies el projecte de la fase 1 del nou estadi al comú d’Encamp. De fet, ja s’està preparant el plec de bases per licitar les obres i s’espera enllestir-lo en un termini de 15 dies. Els treballs començarien al novembre i durarien entre 18 i 24 mesos i la voluntat de les parts és que el nou recinte, amb una capacitat aproximada de 2.700 espectadors, es pugui estrenar a final de l’any 2023. La inversió de l’obra serà d’uns quatre milions d’euros, sufragats en la seva totalitat per la UEFA, gràcies al programa hat trick, en què la FAF rebrà 4.300.000 euros en quatre anys. La intenció de la federació és que el nou camp pugui acollir els partits de la selecció contra rivals d’una entitat estàndard i que quan l’enfrontament sigui davant d’una selecció molt potent –Anglaterra, França o Portugal, per exemple– la ubicació sigui l’Estadi Nacional, ja que té un aforament lleugerament superior. El nou camp compleix tots els mínims que demana la UEFA, tindrà una gespa híbrida, calefactada i s’hi ubicarà també la nova seu social de la federació. A més, es vol que també s’hi juguin partits internacionals de clubs, el partit de la jornada de la Lliga Multisegur, el més atractiu de la Copa Constitució i, dintre del que sigui possible, donar-li un ús setmanal. La ubicació de la infraestructura és als terrenys del Càmping Internacional, de 19.000 metres quadrats i propietat de la família Reig, i establerta per un acord de lloguer per als propers 25 anys.

Una imatge general del projecte del nou estadi que la Federació de Futbol construirà a Encamp.

tracking