Instal·lacions

Prada de Moles, fins a 60 anys de concessió

La concessió del camp té una part fixa i es pot ampliar si s’inverteix per millorar la instal·lació

Vista dels terrenys de la futura Ciutat Esportiva MoraBanc que hi haurà a Encamp.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La concessió de l’estadi de Prada de Moles, element principal de la nova Ciutat Esportiva MoraBanc que es farà a Encamp, serà d’un màxim de 60 anys, segons estableix el plec de bases que s’aprovarà definitivament la setmana vinent. El concessionari podrà tenir l’explotació de la instal·lació un mínim de 35 anys, i hi haurà la possibilitat d’ampliar-la 25 anys més. Segons ha pogut saber el Diari, però, el concessionari podrà executar la pròrroga en qualsevol moment dintre dels 35 primers anys, però aquesta ampliació anirà vinculada a inversions que l’entitat adjudicatària realitzi a l’estadi per tal de millorar les instal·lacions.

Pel que fa a l’aportació econòmica del comú d’Encamp per tal de reformar la instal·lació, el plec de bases no parla de cap quantitat en concret, sinó que això dependrà de les diverses ofertes que es presentin per fer-se amb la concessió de Prada de Moles, però el que sí que se sap és que l’import màxim que invertirà l’administració comunal serà de deu milions d’euros. La resta de finançament de la Ciutat Esportiva MoraBanc vindria de l’entitat bancària, que aportaria deu milions d’euros en concepte de patrocini, dos milions d’euros de Gerard Piqué, i sis milions d’euros de la Federació Andorrana de Futbol per a la construcció del seu estadi als terrenys de l’antic Càmping Internacional.

Després que s’acabés ahir el període perquè la minoria presentés modificacions al plec de bases, la burocràcia prèvia al concurs tindrà la setmana vinent el tram final, quan s’aprovi de manera definitiva el document a la sessió del consell de comú d’Encamp que hi ha prevista per a dijous.

Tal com va explicar el Diari, la intenció és convertir el futur estadi de Prada de Moles en una instal·lació que vagi molt més enllà del futbol i que pugui acollir esdeveniments d’altres àmbits com podrien ser concerts, per convertir així la infraestructura en un element més per dinamitzar la parròquia. De fet, més enllà de les característiques tècniques perquè l’FC Andorra pugui disputar partits de futbol professional espanyol (graderies retràctils amb capacitat per a 15.000 espectadors, gespa natural o il·luminació per a les retransmissions televisives amb la màxima qualitat d’imatge), el projecte també preveu que la instal·lació compti amb un restaurant i amb un gran aparcament.

Paral·lelament als avenços de Prada de Moles, altres elements de la Ciutat Esportiva MoraBanc segueixen els seus tràmits. De fet, la Federació Andorrana de Futbol va presentar fa unes tres setmanes el projecte del nou camp de l’ens al comú. La instal·lació tindrà finalment una graderia per a 2.700 espectadors després de l’acord entre FAF i FC Andorra perquè els dos estadis puguin complementar-se, i també inclourà la futura seu social de la federació, així com a un aparcament. Per últim, un altre dels elements del complex és el camp d’entrenament que hi haurà instal·lat al costat del nou estadi de la federació i que utilitzaran tant l’FC Andorra com els equips de la Lliga Multisegur Assegurances. Tot i que estarà al costat de l’estadi de la FAF, no està inclòs al mateix terreny i la previsió és que la inversió per a aquesta infraestructura se sufragui entre la Federació Andorrana de Futbol i l’FC Andorra.

MINORIA

El PS i agrupament s’abstenen Els grups de la minoria del comú d’Encamp, PS+Independents i Agrupament Encampadà, van abstenir-se a la votació en comissió del plec de bases presentat per la majoria, tot i que per motius diferents. Pel que fa als socialdemòcrates, el punt principal per no donar el llum verd és la possibilitat de tenir una concessió de fins a 60 anys. El conseller David Ríos va explicar al Diari que el seu grup considera que amb 20 anys i la possibilitat d’ampliar-ho a 20 anys més és suficient per si “mai el poble volgués recuperar aquest espai”. De la seva banda, Agrupament Encampadà també va optar per l’abstenció per la manca de concreció de la quantitat que aportarà el comú a l’obra. El partit considera que no pot donar-hi suport sense saber quant hauria d’aportar l’administració comunal, i la consellera Esther Vidal va assenyalar que “un cop sabem quant aporta el comú ho valorarem”.

tracking