La selecció cau per la mínima de penal contra Albània

La selecció tanca la classificació per a Qatar 2022 amb una derrota mínima contra Albània després d’un penal rigorós

La selecció absoluta va tancar el Premundial amb una derrota mínima (1-0) contra Albània per culpa d’un penal, com a mínim, rigorós que va acabar decantant el duel. La selecció va fer un bon paper i va gaudir d’ocasions per marcar, però el partit es va acabar decantant pel gol de Çekiçi des dels 11 metres. Tot i la derrota, els tricolors clouen una fase de rècord amb els sis punts aconseguits gràcies a les dues victòries contra San Marino.

El duel va arrencar amb minuts de tempteig, amb arribades a totes dues bandes, especialment a pilota aturada, però sense cap opció clara per a cap dels dos equips. L’ocasió més clara va ser per a Andorra, i és que Cristian Martínez, que ja va marcar dos gols a l’última visita dels tricolors a Albània, va tenir el 0 a 1 al quart d’hora després de recuperar una pilota a la frontal, però Strakosha va evitar amb una gran intervenció el primer dels tricolors. Els locals van respondre amb arribades d’Uzuni i Çekiçi, però Gomes va evitar la diana.

A poc a poc, els albanesos es van anar trobant millor sobre el camp i van anar imposant el seu domini, tot i que no es mostraven gens encertats. La selecció, tot i estar una mica més aculada, no renunciava ni de bon tros a l’atac, i Max Llovera va estar a punt d’avançar els tricolors rematant de cap una falta lateral que va poder atrapar Strakosha sense gaires dificultats. Jose Gomes i els pals van evitar dues aproximacions d’Albània, però l’ocasió més clara va ser per a Berto Rosas, que va plantar-se dins de l’àrea amb una gran acció individual, però va veure com Strakosha evitava el gol.

A la represa, els primers a avisar van ser de nou els tricolors amb un xut de Cristian Martínez que se’n va anar alt, però Albània va fer un pas endavant cercant el gol tant a pilota aturada com en joc, com ara en un xut de Bajrami que va sortir fregant el pal. Uzuni va tenir el primer, però Christian García va treure-la amb el pit, i a la jugada següent l’àrbitre va xiular un penal favorable a Albània per un lleuger contacte de Cervós que Çekiçi va convertir. Els tricolors van buscar l’empat amb més cor que cap, però el duel va acabar amb derrota.

La selecció posa el punt final al Premundial i s’atura fins a l’any vinent. Al juny disputarà la Nations League i la voluntat de la federació és poder jugar abans algun amistós durant l’aturada del mes de març.

LA SELECCIÓ DE FUTBOL SALA SUPERA MALTA EN EL PRIMER DELS DOS PARTITS AMISTOSOS (5-1)

La selecció absoluta de futbol sala va imposar-se a Malta 5 a 1 al primer dels dos duels amistosos que tots dos equips disputen per preparar el Premundial de l’any vinent. El combinat nacional va fer-se amb el domini del partit des de l’inici, i va avançar-se gràcies a Èric Mesquita als vuit minuts. Encara abans del descans, Oriol Rodríguez va aprofitar una sortida del porter maltès, que va ser principal protagonista del duel amb les seves aturades, per fer el 2 a 0. A la represa, Brayan Pinto va poder fer el tercer amb un gran xut a l’escaire, però els maltesos van aconseguir retallar diferències a vuit minuts del final. Andorra va ampliar la golejada al tram final amb gols de Marc Massana i Arnau Rodríguez aprofitant que Malta va treure porter-jugador. Totes dues seleccions tornaran a enfrontar-se aquest vespre a partir de les vuit al pavelló dels Serradells.

Çekiçi va marcar el penal que va propiciar la derrota de la selecció.