tennis

Vicky Jiménez puja 82 llocs i ja és la 296a del rànquing mundial

Suma 220 punts després del triomf al Torneig ITF d’Aparecida de Goiânia

Vicky Jiménez, al torneig del Brasil.LUIZ CANDIDO / LUZPRESS

La victòria de Vicky Jiménez Kasintseva a la final del Torneig ITF W25 d’Aparecida de Goiânia, al Brasil, farà que escali gairebé un centenar de llocs al rànquing WTA. Amb el triomf, la jove tennista pujarà 82 posicions i aquesta setmana ocuparà la posició 296 del rànquing mundial tot i tenir només 16 anys acabats de fer, quan a l’actualització anterior era la 378. La bona trajectòria de Jiménez es demostra també veient que és la segona jugadora de menys de 18 anys del rànquing WTA, superada només per la nord-americana Coco Gauff, que amb 17 anys és la número 22 del món.

El triomf de Vicky Jiménez al Brasil va provocar felicitacions d’arreu del món, com la de la número 10 de la WTA, la catalana Paula Badosa. Des del país, el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, va manifestar que “estem satisfets perquè és el resultat d’una feina que ve fent fa temps”, i va afegir que “hem de ser prudents perquè té un do especial però te 16 anys”, i va cloure que “des de Govern es va prendre la decisió més sensata de donar-li suport i apostar per ella”.

DEBUT A MONTEVIDEO CONTRA HADDAD

Després d’aconseguir el seu primer títol professional al Brasil, Vicky Jiménez Kasintseva enceta avui un nou torneig, el Montevideo Open de categoria WTA125. Serà el tercer torneig WTA que disputi després del Mutua Madrid Open i de l’Argentina Open, i debutarà avui contra Beatriz Haddad Maia. La brasilera és la primera cap de sèrie del torneig i ocupa actualment la 84a posició del rànquing mundial de la WTA, sent la millor tennista brasilera de la classificació.