Poliesportiu

Dubtes dels equips que competeixen a Catalunya

Els equips andorrans que competeixen a Catalunya demanen saber si els rivals acceptaran la normativa

El CV Encamp es va avançar a les mesures i va jugar dissabte passat, a casa davant La Vall d'Hebron, amb mascareta.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou paquet de mesures i restriccions que el Govern va anunciar dimarts per aconseguir contenir l’augment de casos de Covid-19 al país genera un conflicte en el món de l’esport. Els equips andorrans que competeixen sota el paraigua de la federació catalana [Andorra HC, CV Encamp, Enfaf Construccions Modernes de futbol sala o els equips base del MoraBanc Andorra, per citar alguns exemples] es veuran, almenys durant els propers 15 dies, davant d’una dualitat sanitària força il·lògica.

Tenint en compte que a Catalunya no s’ha implementat, de moment, cap nova restricció en l’àmbit esportiu, els equips andorrans poden jugar a fora sense mascareta i sense la necessitat de mostrar el certificat Covid. Així, tenint en compte que a Andorra s’haurà de presentar la pauta completa de vacunació o els altres requisits per poder competir sense protector, s’obre el dubte de saber què faran els rivals catalans que vinguin a jugar al país. El Club Vòlei Encamp va remetre una carta a la Federació Catalana per saber si les mesures implementades pel Govern andorrà serien respectades pels rivals catalans i l’ens va confirmar que els equips que visitin el país per jugar hauran de complir obligatòriament les pautes que marca Andorra. En cas de no acceptar-les no es disputaria el partit i se’ls donaria el matx per perdut. “Ens intentem adaptar a la situació per poder seguir jugant, que és el més important”, explica el president i jugador del CV Encamp, Mateo Vienne. De fet, l’equip encampadà es va avançar a les mesures i en el partit de dissabte a casa davant La Vall d’Hebron ja va jugar amb el protector. L’Enfaf Construccions Modernes de futbol sala, que juga a la Tercera Divisió Nacional, es troba en la mateixa situació, tot i que ara estarà dues jornades sense competir, però el tècnic, Jona Pérez, comenta que “el que sí que hem fet ja és respectar la normativa i entrenar amb mascareta”. El tècnic assegura que encara no en tenen notícies i que romanen en espera de saber què decidirà la Federació Catalana. Els equips de base del MoraBanc Andorra, per la seva banda, ja fa 15 dies que entrenen i que juguen amb mascareta. El coordinador, Jaume Tomàs, reconeix que “la situació és complexa i ara hem d’esperar que la secretaria d’Estat d’Esports i la Federació Catalana responguin a la demanda que hem fet en relació amb la nostra casuística”. Tomàs explica que, “per una banda, tenim les nostres mesures sanitàries, però estem en el marc competitiu d’un altre país i és bastant peculiar”. Aquesta setmana no hi haurà activitat de base però el problema es pot tenir en els partits de casa perquè no sembla clar que els rivals acceptin la normativa andorrana.

EL MORABANC, CONTRA OBRADOIRO I TURK TELEKOM NOMÉS PER A SOCIS

El MoraBanc Andorra va anunciar ahir una sèrie de noves restriccions per intentar frenar l’auge dels contagis per Covid al país. Les més importants, que els dos propers partits al Poliesportiu [dissabte a la Lliga Endesa davant l’Obradoiro i dimecres contra el Turk Telekom Ankara d’Eurocup] seran exclusivament per a socis del club amb abonament. A més de poder accedir amb normalitat com fins ara i poder mantenir la localitat, hauran de portar la mascareta FFP2 durant tot el partit i hauran de limitar al màxim la interacció amb altres seguidors. Durant els propers 15 dies, i tal com va anunciar ahir el Govern, l’aforament del Poliesportiu queda reduït en un 50% i la venda d’entrades al públic per al partit estarà tancada. Evidentment, no canvia l’obligatorietat d’acreditar l’estat de salut respecte a la Covid per poder accedir al recinte.

tracking