Golejada històrica de l'FC Andorra contra el Linense (7-1)

L’FC Andorra ingressa en zona de play-off d’ascens amb un simposi d’eficàcia contra el Linense en un Estadi Nacional gelat

Rubén Bover i Carlos Martínez celebren un dels set gols que va aconseguir ahir l'FC Andorra davant el Linense.FC ANDORRA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

A l’espera d’aconseguir l’accès a l’elit del futbol, l’FC Andorra de Piqué ja pot presumir d’haver fet EL partit. El de videoteca, l’històric, el més complet, el que abraça tots els arguments i els converteix en confeti. En un simposi d’eficàcia i, perquè no dir-ho, fregant la tirania, l’Andorra va esmicolar el Linense amb una golejada coral i per dormir, per fi, al cim de la zona de play-off d’ascens (7-1).

Per aconseguir la quadratura del cercle, va haver de desprecintar el primer ben d’hora l’equip tricolor. Al minut 7, Carlos Martínez va provocar la primera abraçada de gol de la gèlida tarda quan Bover, amb la pilota cosida i trepitjant parcel·la de la Balona, va llegir el moviment del mataroní qui, només rebre, va esclatar la bola a la cova i va deixar el seu cinqué testimoni golejador del curs. El davanter tricolor, poc després, va citar Iván Gil amb Kania, però la picadeta de l’exfutbolista de l’Espanyol B va marxar desviada per dos centímetres. L’Andorra seguia amb el revòlver ple d’osques i autoritari, mentre que el Linares no aconseguia desxifrar per on li venien les cornades. Bover –magnífic partit el de Ru repartint i assistint– va apujar el tercer després d’acomodar-se amb Morer i resoldre amb una fiblada (2-0). L’Andorra, desbocat, s’agradava i agafava una volada que feien olorar més bingos. Com el que gairebé canta Marc Fernández al 35’ amb assistència, evidentment, d’un insaciable Bover, però el xut de l’extrem va sortir xiuxiuejant el pal. Amb els tricolors en plena combustió, Bover es va recolzar en Hevel i el futbolista d’origen holandès es va fabricar l’espai, amb una diagonal esplèndida i traient la cadena a tres rivals, i va etzibar una fuetada on mai de la vida podia arribar el porter de la Balona (3-0).

Va partir amb fermesa també a la represa l’Andorra, famolenc i amb la voluntat de seguir ficant el dit a la nafra. En cinc minuts d’efervescència, del 54 al 59, un atac a camp obert el va cordar Marc Fernández amb el 4-0, el Linense –Antoñito– va aprofitar un nyap en defensa per descomptar (4-1) i com que les bandes eren una autopista pels tricolors, Hevel va seguir trobant petroli. El 7 tricolor va desencaixar la cintura de Lavela amb una maniobra deliciosa i va habilitar Carlos Martínez perquè el golejador signés el doblet (5-1). Abans d’aixecar definitivament el peu, i amb el Linense amb prou feines llepant-se les ferides i absolutament superat, a l’Andorra li va arribar per arrodonir la festa. Morer va embocar plàcidament una acció coral per signar el 6-1 i amb una delicatessen en forma de paràbola, Iván Gil es va rescabalar de l’entremaliadura que va coure al primer acte per segellar l’escandalós resultat definitiu al minut 84.

Un 7-1 que entra de ple dret a la galeria de records de l’entitat tricolor perquè mai fins ahir l’Andorra havia convertit set gols en categoria de bronze. I aquest és un fet que, tal com va assenyalar Marc Fernández, difícilment es repetirà.

VESTIDOR

“Avui hem pogut demostrar l’equip que som”

Eder Sarabia. L'entrenador de l'FC Andorra es va mostrar feliç i orgullós pel partit i per la golejada. “Hem demostrat l’equip que som i ens ha sortit un partit perfecte”, va explicar. Per a Sarabia, l’Andorra va ser “superior de principi a fi” a la Balona i que, a partir del primer, “l'equip ha tret tot allò que té individualment i col·lectivament”. Finalment va afegir que “tot el que l’equip demostrava ha sortit en una bona golejada” i que tot el vestidor “necessitàvem un partit així”.

tracking