surf de neu

Estrena d'Estévez a la Copa del Món

Serà a l’estació austríaca de Montafont amb l’objectiu de consolidar-se dins del circuit mundial

Maeva Estévez estrenarà a Àustria la temporada de Copa del Món.FAE

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Maeva Estévez s’estrenarà avui aquesta temporada a la Copa del Món de surf de neu en la modalitat de boardercross a la cita que se celebra a l’estació austríaca de Montafon. Aquesta serà la primera gran cursa de l’any per a la surfista de neu, que va obrir el curs amb un podi a la prova FIS de Les 2 Alpes, però que va veure ajornada l’estrena a la Copa d’Europa a Piztal (Àustria) degut a les mesures del govern d’aquell país per contenir la pandèmia. A Montafont, ahir va ser el torn de disputar els entrenaments oficials, mentre que per avui està prevista la qualificació, en què arrencarà amb el dorsal 38, i demà hi haurà la final.

Estévez va manifestar abans de l’estrena al circuit mundial que “avui [ahir per al lector] ha estat un dia molt complicat amb condicions molt difícils perquè feia molta boira, nevava, el circuit estava lent i hi havia mòduls que costava passar-los, i ha sigut bastant complicat adaptar-me al circuit”. Sobre les opcions de passar a la final, la surfista va declarar que “m’ha costat bastant tenir sensacions, però en veure el vídeo ja sé les errades que he fet, ja sé què toca canviar per demà i ara toca fer la feina”.

Pel que fa a l’esquí alpí, Cande Moreno va finalitzar sisena la matinada de dimecres a Lake Louis (Canadà) en els entrenaments de descens, una posició que s’afegeix a la quarta aconseguida dilluns en el primer dels entrenaments. L’esquiadora va completar el recorregut amb un temps d’1’01”20, a gairebé dos segons de Stefanie Fleckenstein. A Kronplatz (Itàlia), Xavi Cornella va ser l’únic dels esquiadors de la FAE que va poder acabar l’eslàlom del Campionat Júnior de l’Uzbekistan amb un 30è lloc, a 4”47 del guanyador, el polonès Michal Jasiczek, mentre que Àlex Rius va ser desqüalificat en la primera mànega, i Àxel Esteve no va poder finalitzar-la. En la prova femenina, Íria Medina va cloure en el vintè lloc, a tres segons de la italiana Vera Tschurtschenthaler.

BOICOT DIPLOMÀTIC ALS JOCS D'HIVERN DE PEQUÍN

A menys de dos mesos per a la inauguració dels Jocs Olímpics d’Hivern de Pequín, previstos del 4 al 20 de febrer, la cita està suscitant més soroll extraesportiu que no pas per l’esport en si. Ahir, sense anar més lluny, Gran Bretanya i Austràlia van confirmar que s’afegiran als Estats Units amb un boicot diplomàtic als Jocs degut les “atrocitats” que hi ha al país asiàtic en relació amb els drets humans, segons van assenyalar des de la Casa Blanca. Posteriorment, les autoritats britàniques i australianes van confirmar que s’afegien a la decisió encetada pels nord-americans de no enviar cap càrrec públic a la Xina, que va criticar amb duresa la decisió presa. Aquest boicot diplomàtic, però, no tindrà cap tipus d’afectació a nivell esportiu, ja que tots tres països van confirmar que els seus atletes podran anar a competir sense cap tipus de problema al Pequín al febrer.

tracking