Irineu Esteve finalitza en 37a posició als 15 quilòmetres a Davos

El fondista millora respecte a l’última cursa i es queda a només 13 segons de sumar els primers punts de la temporada

Esteve, durant la cursa a Davos.Modica / Nordic Focus

Irineu Esteve va finalitzar en 37a posició a la cursa de 15 quilòmetres patinadors de la Copa del Món d’esquí de fons celebrada a la localitat suïssa de Davos, quedant-se així a només 13 segons dels punts. El fondista sortia amb el dorsal 27 i va finalitzar 37è amb un temps de 34’28” en una prova en què va anar de menys a més, ja que al quilòmetre cinc ocupava la 60a plaça. A poc a poc va anar rodant amb un ritme més fort i va pujar fins a quedar-se a tocar del top-30.

Sobre la cursa d’Esteve, el tècnic de la FAE Joan Erola va manifestar que “ha anat bé i estic content perquè a l’Irineu aquí sempre li costa entrar als punts perquè és una pista que no li va molt bé”, i va afegir que “ha estat una carrera millor que la del passat cap de setmana; cada setmana es troba millor i això és l’important, que vagi millorant”. Esteve tornarà ara al país per preparar la seva participació en el Tour de Ski, programat entre el 28 de desembre i el 4 de gener amb sis curses en vuit dies.

A la cursa femenina de 10 quilòmetres, Carola Vila va ser 45a després de sortir amb el dorsal 74. La fondista va tancar el recorregut amb un temps final de 25’33”6, a 1’53”3 de la vencedora, la noruega Thenese Johaug, i quedant-se a prop de mig minut de sumar punts en aquesta Copa del Món.

El tècnic Joan Erola va manifestar sobre la seva cursa que “ha fet molt bona cursa, a menys de dos minuts de la primera, perquè avui hi havia moltes corredores i més de 45 països participants”, i va afegir que “estem a 15 posicions dels punts, però està només a 30 segons. És una distància que potser podem arribar en alguna cursa d’aquest any”. Per últim, Erola va cloure que “marxem contents perquè aquest cap de setmana ha anat molt millor, i és el que esperàvem”.

PODI DE GINA DEL RÍO A LA COPA DE FRANÇA SUB-20

Gina del Rio va pujar al podi a la Copa de França sub-20 d’esquí de fons amb una segona posició a la cursa de 5 quilòmetres patinadors. La fondista, a més, va finalitzar en vuitè lloc a l’esprint. Per la seva banda, Quim Grioche va ser 11è als 10 quilòmetres patinadors, mentre que als 10 quilòmetres estil va finalitzar en 12a posició. El tècnic de la FAE Xabier del Val va destacar que “són molt bons resultats tant amb el podi de la Gina com la millora del Quim”.