Esteve i Vila salven la primera jornada del Tour de Ski

Finalitzen lluny de les posicions capdavanteres però sense perdre gaire segons respecte als primers

Irineu Esteve, durant l'esprint d'ahir a Suïssa.MODICA / NORDIC FOCUS

Irineu Esteve i Carola Vila van encetar la seva participació al Tour de Ski lluny de les primeres posicions, però podent salvar la jornada sense perdre gaire temps. El certamen va arrencar amb un esprint d’1,5 quilòmetres a Lenzerheide (Suïssa), una disciplina que no afavoreix cap dels dos esquiadors (estan acostumats a distàncies més llargues), que van acabar força endarrerits a la taula i sense poder passar la fase classificatòria i avançar a les eliminatòries.

Pel que fa a Esteve, va finalitzar el 102è classificat amb un temps final de 2’58”15, a 21”49 del millor registre de la qualificació, que va ser per al noruec Johannes Hoesflot Klaebo. Precisament l’esquiador escandinau va imposar-se a la final a dos francesos, Richard Jouve i Lucas Chanavat, que van completar el podi. A la prova femenina, Carola Vila va estrenar-se en un Tour de Ski amb un temps de 3’21”15, a 21”03 de Jessi Diggnis, que va fer el millor registre. A la final, la nord-americana va imposar-se a la noruega Mathilde Myhrvold i a l’eslovena Anamarija Lampic.

L’entrenador de fons de la FAE, Joan Erola, va manifestar que “ja sabíem que avui estaríem al dar­rere”, i va afegir que “l’Irineu ha perdut 21 segons i potser podria haver estat dos segons millor, però com a molt això, mentre que la Carola crec que ha fet un bon esprint”. Per últim, va cloure que “ja estem preparant la cursa de demà”.

I és que avui es farà la segona prova del Tour de Ski amb una cursa d’estil clàssic amb sortida per intervals. La cursa masculina serà de 15 quilòmetres i Irineu Esteve sortirà amb el dorsal 13, mentre que la femenina tindrà 10 quilòmetres i Carola Vila sortirà la 70a.

ÀLEX RIUS CLOU 15È A L'ESLÀLOM FIS DE VALMEINIER

Àlex Rius va finalitzar en 15a posició al segon eslàlom FIS celebrat a l’estació francesa de Valmeinier. Després de sumar un Top 10 dilluns a la cursa nocturna amb la novena plaça, l’esquiador de la FAE va quedar ahir fora dels deu primers. Tot i que havia estat vuitè a la primera mànega, la 23a plaça de la segona el va deixar en el 15è lloc final. De la seva banda, Axel Esteve i Xavi Cornella no van poder finalitzar la cursa després de no completar la primera mànega.