Retorn individual a la feina

Els jugadors del MoraBanc que no estan afectats pel brot de covid-19 van entrenar ahir d’un
en un al Poliesportiu

Conor Morgan i Clevin Hannah entrenant ahir al Poliesportiu de manera individual.BCA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els jugadors del MoraBanc Andorra que no s’han vist afectats pel brot de covid-19 que pateix l’equip van poder tornar ahir a la feina al Poliesportiu, tot i que ni de bon tros amb normalitat. Degut a la situació que pateix l’equip, les sessions van fer-se de manera individual i per grups de dues persones. En total, van ser sis els esportistes que es van poder exercitar ahir després que les proves PCR realitzades dilluns al matí detectessin un nou cas positiu que va elevar el brot que està patint l’entitat a vuit persones afectades, set jugadors i un membre del cos tècnic. La plantilla passarà nous tests demà i en funció dels resultats es podrien anar reprenent les sessions grupals a poc a poc.

Amb els duels contra l’FC Barcelona i el BAXI Manresa ja ajornats, la següent cita al calendari és la visita al Surne Bilbao Basket de diumenge 9 de gener. En aquelles dates ja s’hauran complert els deu dies de quarantena obligatòria per a tots els integrants de l’equip que han anat donant positiu els dies passats, però s’haurà de veure si el partit s’acaba disputant o també s’opta per ajornar-lo, ja que s’haurà de veure si més enllà que hagin passat els dies d’aïllament, els esportistes compleixen tots els requisits que marca el protocol de l’ACB per ser declarats disponibles una vegada s’ha patit el coronavirus.

El marc sanitari de la Lliga Endesa estipula que perquè un jugador pugui tornar a competir després d’haver passat el coronavirus ha de tenir dos resultats negatius en proves PCR després d’haver estat tres dies sense cap símptoma del virus.

Tot i l’alta incidència que està tenint l’actual onada de la covid-19 entre els equips de l’ACB (el Bilbao Basket va declarar un brot, la Penya va notificar tres positius més i Barça, València i Baskonia van sumar un nou afectat per la malaltia durant la jornada d’ahir), l’assemblea de l’ACB de dilluns no va decidir tornar a adoptar el protocol sanitari de la temporada 2020-2021 que obligava a realitzar proves PCR 48 hores abans de cada partit en un procés centralitzat per la patronal, mentre que enguany ho fan els clubs. On sí que hi va haver variacions és en els criteris per ajornar els duels, ja que l’any passat tenir tres positius es considerava un brot i implicava l’ajornament d’un partit, mentre que enguany si hi ha nou jugadors sense coronavirus entre els 12 que tenen la fitxa activada (també s’hi inclouen els lesionats si no estan donats de baixa) els duels es poden jugar, tot i que l’ACB mostra certa flexibilitat.

tracking