'Xepi' García admet que al VPC no hi ha marge d'error

‘Xepi’ García pren les regnes del VPC després de la destitució de Jean Arnaudin

Gerard Giménez, Javi Vicente, 'Xepi' García i Sandro Consuegra, durant la presentació celebrada ahir.M. B.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El VPC Andorra va presentar ahir Jonathan García, Xepi, com a nou tècnic de l’equip en substitució de Jean Arnaudin, destituït pels mals resultats i la falta de química amb la plantilla. L’entrenador, que ja havia ocupat la banqueta quatre temporades i mitja fins al final del curs passat, es volia prendre un any sabàtic, però no va poder dir que no a la trucada del club per “les ganes i el cuquet del rugbi”, i va assegurar estar “molt motivat” tot i admetre que l’equip es troba en una situació complicada i que “no té marge de error”.

Sobre la marxa d’Arnaudin, el president de l’entitat, Gerard Giménez, va manifestar que “abans de perdre l’últim partit en Jean ens va dir que es plantejava deixar-ho, però nosaltres vam dir-li d’esperar”. Tot seguit, va afegir que “després de perdre l’últim partit ens va dir que els jugadors no tenien gaire confiança en ell i que estava desmotivat, i en una reunió de la junta directiva vam decidir canviar d’entrenador”. Però el màxim dirigent del club no va deixar únicament en Arnaudin la responsabilitat del mal moment de l’equip i va assenyalar que “no tot ha estat culpa seva, també hi ha el tema del segon equip”.

Xepi arriba a la banqueta amb l’equip penúltim amb tres triomfs i sis derrotes, i haurà d’afrontar els set últims partits de la lliga regular amb cinc duels a casa i dos lluny de l’Estadi Nacional. L’objectiu a principi de curs era pujar, o almenys lluitar per fer-ho, però el nou tècnic va assenyalar que “l’objectiu és anar partit a partit perquè ara no podem pensar en una altra cosa”, i va agregar que “el dia 16 [l’equip juga contra el Saint-Juéry] hem de guanyar sí o sí, no podem deixar escapar cap punt perquè no tenim marge d’error”. També va referir-se als objectius el president, que va declarar que “hem de mantenir la categoria, anar partit a partit i sobretot consolidar el grup amb els dos equips”.

García ja va fer ahir el seu primer entrenament i va confessar que “he anat seguint l’equip, no he pogut venir a l’Estadi Nacional, però he vist les retransmissions i ara també estic mirant els partits de fora que teníem gravats”. Sobre la plantilla, el tècnic va explicar que “ara he començat l’anàlisi, no puc fer una valoració gaire profunda, i després d’aquesta anàlisi haurem de seguir una línia de treball”. Per últim, García va aprofitar per lloar els seus jugadors, i va afirmar que “crec que hi ha una plantilla molt equilibrada i quan mires la classificació i veus on està situat l’equip es fa difícil entendre-ho”. El que no hi haurà és cap incorporació, ja que a partir de l’octubre els fitxatges només poden inscriure’s al segon equip.

A més del primer equip, també hi haurà canvis al segon conjunt, on Dídac Martínez deixa la banqueta i els nous entrenadors seran els jugadors Sandro Consuegra i Javi Vicente. Xepi García va beneir aquestes dues incorporacions per a l’equip i va afirmar que “seran dues figures molt importants per la falta d’efectius que hem tingut al segon equip”, i va afegir que “és inviable pensar a pujar sense un segon equip fort”. Per últim, el tècnic va cloure que “són una figura molt encertada i la proximitat que tenen amb els jugadors és essencial, estic agraït tant al club com a ells”.

ENRIC MERCADIER SEGUIRÀ EN EL CÀRREC

On no hi haurà canvis, almenys de moment, és en la parcel·la de gestió, ja que Eric Mercadier seguirà sent el mànager general de l’entitat. El president, Gerard Giménez, va assenyalar que “no hem previst el canvi”, tot i afegir a continuació que “jo no em caso amb ningú”. Pel que fa a Thierry Lacroix, pal de paller en l’àmbit econòmic del projecte, Giménez va explicar que “la vinculació acaba ara, al desembre, i ens hem de reunir per valorar el futur, però estem contents amb la seva tasca”.

tracking