poliesportiu

L'esport vinculat a la neu tindrà més protagonisme

Les finals de la Copa d’Europa d’esquí alpí i el Mundial de triatló d’hivern seran algunes de les cites principals al país

FINALS DE LA COPA D'EUROPA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El 2022 tornarà a estar ple de grans esdeveniments esportius a Andorra, sempre amb permís de la Covid-19, amb un gran protagonisme de la neu, i és que la primera part de l’any estarà marcada per diversos campionats de primera línia amb protagonisme per a l’or blanc. L’activitat arrencarà ben d’hora, amb la Comapedrosa Andorra, Copa del Món d’esquí de muntanya entre el 14 i 16 de gener, posteriorment arribarà la cita del Freeride World Tour a finals de gener, i el 5 i 6 de febrer se celebrarà per segon any consecutiu el Mundial de Triatló d’hivern (dins de l’Andorra Multisport Festival) a Naturland. Encara al febrer hi haurà l’Andorra Skimo, mentre que la gran cita arribarà entre el 14 i el 20 de març amb les finals de la Copa d’Europa a Soldeu i el Tarter com a preludi de les finals de la Copa del Món del 2023.

Més enllà de la neu, el 2022 també tindrà altres grans cites a Andorra i no fallaran alguns dels clàssics com el Mundial de Trial a l’aire lliure a Sant Julià de Lòria (a l’espera de saber què passa amb la cita indoor), o la Spartan Race a Encamp. El 2022 serà també un any de retorns, i és que tornaran alguns dels esdeveniments capdavanters que no s’han pogut celebrar els últims anys arran de la pandèmia. Un d’aquests serà la Copa del Món de BTT, que tornarà a Vallnord-Pal Arinsal entre el 15 i el 17 de juliol amb tres curses (short track, descens i cross-country olímpic) i els millors corredors del món, així com La Purito Andorra, la marxa cicloturista organitzada per l’exciclista resident Joaquim Purito Rodríguez. Enguany es farà també la segona edició de l’Andorra Multisport festival amb proves de BTT, ciclisme en ruta, curses de muntanya i una triatló, i Andorra serà també epicentre del bàsquet de base europeu amb la disputa de l’Europeu C sub-18 femení, tot i que finalment no es faran al país l’Europeu de Petits Estats masculí, ni l’Europeu C sub-16 femení. El 2022 serà també any de Jocs Olímpics d’hivern a la Xina, i els principals equips del país seguiran a la recerca dels seus objectius en la segona part de les lligues.

ESDEVENIMENTS DEL 2022

14 al 20 de març

FINALS DE LA COPA D’EUROPA

Soldeu i el Tarter seran per segona vegada seu d’unes finals de la Copa d’Europa amb la vista posada a les finals de la Copa del Món de l’any següent que es faran al país.

5 i 6 de febrer

MUNDIAL DE TRIATLÓ D’HIVERN

Naturland tornarà a ser l’epicentre del Mundial de triatló d’hivern, que se celebrarà per segon any consecutiu al país en el marc de l’Andorra Multisport Festival organitzat pel Govern i Ironman.

14-16 DE GENER

COPA DEL MÓN De SKIMO A ARINSAL

La Comapedrosa Andorra serà Copa del Món després d’haver estat el Mundial l’any passat. També hi haurà l’Europeu.

30 gener - 5 febrer

EL MILLOR ESQUÍ I SURF FORAPISTA

Arcalís tornarà a ser l’epicentre per als millors riders amb una nova cita del Freeride World Tour en esquí i surf de neu.

11-12 DE JUNY

SPARTAN RACE A ENCAMP

La vila encampadana repetirà com a centre neuràlgic de l’Andorra Trifecta Weekend amb un total de sis curses diferents.

JUNY I JULIOL

ANDORRA MULTISPORT FESTIVAL

A finals de juny arrencarà el segon Multisport Festival que clourà el 3 de juliol amb l’Ironman 70.3.

15-17 JULIOL

COPA DEL MÓN DE BTT

Després de dos anys d’absència, Vallnord - Pal Arinsal tornarà a acollir a l’elit de la BTT amb tres curses en tres jornades.

26-31 JULIOL

EUROPEU SUB-18 C FEMENÍ DE BÀSQUET

La federació de bàsquet té confirmat l’Europeu C sub-18 femení, però no li van atorgar el sènior masculí ni el sub-16 fmení.

7 D’AGOST

RETORN DE LA PURITO ANDORRA

La marxa cicloturista organitzada per Joaquim Purito Rodríguez tornarà després de l’aturada per la pandèmia.

17-22 D’AGOST

MUNDIAL DE TRIAL OUTDOOR

Sant Julià de Lòria no fallarà amb la seva cita amb el trial a l’aire lliure i acollirà una nova prova del Mundial.

MUNDIAL DE TRIATLÓ D'HIVERN

COPA DEL MÓN De SKIMO A ARINSAL

El millor esquí i surf forapista

SPARTAN RACE A ENCAMP

ANDORRA MULTISPORT FESTIVAL

COPA DEL MÓN DE BTT

europeu sub-18 c femení de bàsquet

RETORN DE LA PURITO ANDORRA

MUNDIAL DE TRIAL OUTDOOR

tracking