automobilisme sobre gel

Nil Solans s'endú la primera cursa de les Crèdit Andorrà GSeries

El pilot català domina la categoria Giand per davant de Jordi Gilberga i Christine Giampaoli

Podi de la categoria Giand, que va tenir la victòria de Nil Solans.FOTOESPORT

Nil Solans va ser el vencedor de la primera prova de les Crèdit Andorrà GSeries a la categoria Giand, la categoria reina de la competició. El Circuit d’Andorra-Pas de la Casa va viure l’estrena de l’edició del 2022 del certàmen, i va fer-ho amb una llista d’inscrits d’una seixantena de corredors a les quatre categories, amb noms destacats com el de Dani Sordo, el propi Solans o Yohan Rossel, tot i que també va haver-hi absències com el vigents campions, Cohete Suárez (Giand) i Yan Le Poitier (Side by Side).

A la categoria reina, Nil Solans va dominar la competició gairebé des de l’inici, va marcar el millor temps a la qualificació, i va imposar-se a la final A per davant de Ferran Pujol i de Shurayen Pernía, mentre que a la final B Jordi Gilberga va endur-se la victòria superant a Christine Giampaoli i a Raul Ferré, del Programa de Joves Pilots de l’ACA. A la general, Solans va sumar 40 punts i és el primer líder per davant de Gilberga (30) i Giampaoli (27). En dues rodes motrius, el gran triomfador va ser Romain Di-Fante, que va liderar els entrenaments lliures, la qualificació i la final A, on va superar Pierre Paul Baltolu i també Koen Verlinde. A la Final B, la victòria va ser per a Mathieu Lannepoden, seguit de Benolt Verlinde i Guillermo Millán.

En Side by Side, la competició va estar força renyida degut a l’absència dels germans Le Poitier, dominadors del certàment durant les últimes temporades, i José Roger va aprofitar aquestes baixes per convertir-se en el més ràpid i acabar enduent-se la victòria per davant de Joel Font i de Ramon Vidal.

Per últim, en els Ice Gladiators, la competició organitzada juntament amb la Federació Motociclista d’Andorra, Maxime Emery i Cristian España es van repartir les victòries a les dues curses, tot i que el gal lidera la general amb 47 punts, pels 43 d’España.

La segona cursa de les GSeries es farà dissabte que ve.