Ensopegada dolorosa (78-79)

Tot i l’exhibició de Miller-McIntyre (25 punts), el MoraBanc encaixa la quarta derrota consecutiva en un partit definit per detalls

Ensopegada dolorosa (78-79)Fernando Galindo

A Neven Spahija, tècnic del Baskonia, no li van caure els anells a l’hora de reconèixer obertament que el MoraBanc Andorra va fer tot el que ha de fer un equip per guanyar. Les lloances del rival, però, no donen punts ni victòries i la d’ahir va ser una derrota difícil de pair pel MoraBanc Andorra. Tot i l’exhibició de Miller-McIntyre –25 punts i 29 de valoració– els tricolors van claudicar per quart partit consecutiu, per detalls, sí, però sobretot per no saber donar l’estocada (78-79).

La posada en escena del MoraBanc Andorra convidava a les serpentines, amb accions de mèrit, l’equip endollat i obligant Spahija a refredar el partit en poc més de dos minuts de rellotge (8-3). A la bona sortida s’hi van afegir Diagne, en la seva versió més recognoscible, i un autoritari Codi escrivà de, possiblement, les línies més rectes i corals escrites a la bombonera en els darrers mesos arrodonint un parcial fantàstic (20-8). En un gran exercici anotador, i bons automatismes en atac i defensa, es va arribar a la primera aturada (31-18), amb el full de ruta més marcat que mai. Giedraitis no trobava el seu hàbitat, Granger arrufava el nas i Enoch no sabia com desempallegar-se de Moussa i Tunde mentre el MoraBanc pastava mèrits i avantatge (36-20), en una mànega marcada per les arestes i on només Baldwin IV –7 punts– enarborava orgull pels baskonistes. Una lectura correcta fins al tram final del segon quart, on els tricolors es van desenfocar i van permetre recuperar les constants vitals als de Spahija. Amb un parcial de 6-18 i un Baldwin disfressat de Hannah –va arrodonir la mànega amb 12 punts– es va arribar a l’interludi i un 42-38 lluny del volum que es presumia.

La tornada de vestidors va provar, novament, la psicologia del grup de Navarro i Baldwin, que va tornar a aparèixer amb un triple que posava per davant el Baskonia (45-46), i la irrupció de Kurucs amb provocar ja certa acidesa d’estómac al Poliesportiu. Curiosament, va ser Morgan amb dos bingos des dels 6,75 qui va amoblar l’escenari i va esdevenir en tallafocs. Els tricolors semblaven saber aprofitar l’avinentesa amb un parcial de 12-3 que tot i lluir un 57-49 no va inclinar definitivament el sender, i l’equip va entrar en un perillós i arriscat intercanvi de cops que deixava la moneda en l’aire (65-62). El final retorçat i de cor encongit estava servit, així com l’obligatorietat de mantenir el cap fred i el punt de mira afinat. Tot i que Miller-McIntyre va acceptar la batuta –8 punts al darrer tram–, les errades no van permetre sumar la que hagués estat una terapèutica victòria per al MoraBanc. A més, al darrer sospir, Llovet no va poder bufar les espelmes.

"SE'NS HA ESCAPAT PER DETALLS"

Ibon Navarro. L'entrenador tricolor estava visiblement afectat per la derrota. “Són de les que fan mal”, va apuntar. “Se’ns ha escapat per detalls i hem fet moltes coses bé per guanyar”, va destacar.

Drew Crawford i Nacho Llovet es lamenten en la darrera acció del partit d'ahir.