olimpisme

Esteve i Moreno, a punt per a Pequín

A la cerimònia inaugural no hi haurà cap banderer andorrà per la proximitat de la competició

La delegació andorrana per als Jocs de Pequín es va presentar ahir a la seu d'Andbank.FAE

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

A només 15 dies del tret de sortida dels Jocs Olímpics d’hivern de Pequín, la delegació andorrana ja es troba a punt per viatjar a la cita olímpica. El Comitè Olímpic Andorra (COA) i la Federació d’Esquí (FAE) van presentar ahir els quatre representants confirmats per competir del 4 al 21 de febrer a la gran cita de la capital xinesa. Joan Verdú i Cande Moreno, en esquí alpí, i Irineu Esteve i Carola Vila, en fons, ja compten els dies i ultimen la preparació amb la il·lusió de realitzar el millor paper possible.

A la foto de família abans de marxar cap a Peqauín, només hi van ser Esteve i Moreno, els dos esportistes que la jornada d’ahir estaven alliberats de competició i que s’estan exercitant al país. Esteve va explicar que farà la darrera fase de la preparació a la Rabassa, ja que han decidit descartar una Copa d’Europa a Alemanya que es fa aquesta setmana per treballar al país: “Hem pensat que no calia un viatge tan llarg per dues curses i acabarem de preparar bé els Jocs a casa.” Pel que fa als objectius a Pequín, el fondista va destacar que “arribem motivats a la cita” i que “quan acabem la setmana de càr­rega i vegi les sensacions, i estigui al circuit, ja podré veure més clar on podem estar”. Cande Moreno, que competirà en la supercombinada, va entrenar ahir mateix en eslàlom i va comentar que “les sensacions són bastant bones, tot i que encara he d’agafar ritme perquè és una disciplina totalment diferent al que he fet els darrers anys”. L’esquiadora de la FAE tampoc es vol marcar cap objectiu a Pequín i va indicar que “ja l’experiència d’anar-hi em fa molta il·lusió i aconseguir un resultat bo seria fantàstic, però més enllà d’un número concret, fer el meu millor esquí serà l’objectiu principal”.

A la cerimònia inaugural dels Jocs que se celebrarà el dia 4 no desfilarà com a banderer cap esportista del país. La cerimònia es fa el dia abans de l’inici de la competició i es vol evitar qualsevol viatge o esforç per als esportistes de fons, que debutaran a Zhangjiakou hores després.

tracking