esquí i surf de neu forapista

Forta caiguda d'Aracil al topar amb una pedra

Ha passat la nit ingressat a l’hospital després de topar contra una pedra durant la seva baixada

Els serveis mèdics evacuant Aracil.FWT

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El rider Joan Aracil va haver de passar la nit ingressat a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell després de l’accident que va patir ahir durant la prova andorrana del Freeride World Tour celebrada a Arcalís, i que va provocar-li un traumatisme cranioencefàlic. L’esquiador va arrencar la seva baixada bé, però en un dels salts va calcular malament i va impactar amb el cap contra una de les roques del Pic de les Planes i va perdre el coneixement. Els serveis d’emergència de la prova el van poder atendre ràpidament sobre el terreny, i posteriorment va ser evacuat en helicòpter cap al centre hospitalari, on va acabar passant la nit ingressat en observació tot i trobar-se en estat estable. La prova va haver d’estar aturada durant aproximadament una hora, però posteriorment es va poder completar sense problemes.

I és que més enllà de l’ensurt amb el jove esquiador del Principat, la cita andorrana del Freeride World Tour va tornar a ser un espectacle amb els millors esquiadors i surfistes forapista donant espectacle al Pic de les Planes, que va estrenar-se com a cara escollida per realitzar la competició, i que va coronar Maxime Chabloz, Jessica Hotter, Blake Moller i Tiphanie Perrotin com a vencedors.

En esquí, el novell Maxime Chabloz va endur-se la victòria després d’una gran baixada amb salts espectaculars, i va aconseguir superar a Ross Tester i Andrew Pollard, mentre que l’aranès Aymar Navarro va quedar-se a tocar del podi amb una quarta posició. En dones, el triomf va ser per a la neozelandesa Jessica Hotter, que va imposar-se a la suïssa Elisabeth Gerritzen i a la rookie Lily Bradley. La competició de surf de neu tampoc va decebre, i Blake Moller va proclamar-se vencedor després de superar a l’actual campió, el gal Victor de la Rue, i a Camille Armand. El surf de neu femení va tancar la prova, i ho va fer amb la victòria de Tiphanie Perrotin, que va endur-se el triomf per davant de Manuela Mandl i d’Erika Vikander. La catalana Núria Castán va quedar-se amb la mel als llavis amb un quart lloc.

Amb el Freeride World Tour ja finalitzat, Arcalís acollirà aquesta setmana una prova del Freeride Junior Tour. Encara s’ha de determinar la data (està previst que sigui el cap de setmana), així com l’escenari.

tracking