'Recordman' Diagne

'Recordman' Diagne

Les tres captures que el pivot va agafar diumenge contra el Madrid el converteixen en el màxim rebotador de la història del MoraBanc Andorra

Moussa Diagne lluitant per un rebot diumenge a Madrid.ACB PHOTO / A. VILLALBA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La victòria del MoraBanc Andorra diumenge a la pista del Wizink Center contra el Reial Madrid va ser una gran alegria per al conjunt tricolor, que necessitava bones notícies últimament.

El gran protagonista, més enllà del paper global de l’equip, va ser Codi Miller-McIntyre amb els seus 28 punts, però més enllà del nord-americà qui quedarà al llibre històric del conjunt del Principat després del triomf a la capital espanyola és Moussa Diagne, que amb els tres rebots que va aconseguir contra els blancs va convertir-se en el màxim rebotador de la història del MoraBanc Andorra a la Lliga ACB. El senegalès suma ja un total de 513 captures, xifra que suposa una mitjana de 5,2 rebots en els 98 duels que ha disputat amb la samarreta tricolor a la competició domèstica en les cinc temporades que fa que és al club (en un d’aquests cursos, el passat, no va poder jugar cap partit d’ACB per la lesió que arrossegava). Dels 513 rebots obtinguts, la gran majoria, 325, són defensius, mentre que 188 són ofensius, en què també és líder d’aquesta classificació històrica.

Diagne va desbancar com a màxim rebotador de la història del MoraBanc Andorra a la Lliga Endesa el nord-americà Dan Godfread, que durant l’etapa del llavors Festina Andorra a l’ACB va sumar un total de 511 captures en 63 partits, que suposa una mitjana de 8,11 cada duel. El podi el tanca Gio Shermadini, que va aconseguir 473 rebots com a tricolor a la Lliga Endesa en 69 duels, mentre que al Top 10 històric apareix un altre dels integrants de l’actual plantilla, David Jelínek, que és el màxim anotador i el jugador que més partits ha disputat a la història del MoraBanc Andorra, i és també el cinquè en la classificació de rebots obtinguts.

Però més enllà dels rebots, una qualitat que ja se li pressuposa a un pivot, Diagne també va sumar un altre rècord dimecres, ja que va anotar tres triples en un mateix partit per primera vegada a la seva carrera professional. De fet, només contra el Reial Madrid va encistellar els mateixos tirs de tres que havia fet en els 280 partits anteriors com a professional entre el Fuenlabrada, el Barça i el MoraBanc Andorra.

El seu primer triple anotat com a professional va arribar durant la temporada 2019-2020 (fins al moment n’havia intentat set) en el duel contra l’UCAM Múrcia que va acabar amb desfeta tricolor, i aquest 2022 han arribat els altres cinc triples de Diagne. El primer va arribar en la derrota a casa contra el Baskonia, el segon va ser dimecres passat a Trento en l’estrena de David Eudal i els altres tres, diumenge contra el Madrid.

tracking