El saig embarga 37.587 euros a l'Andorra

El requeriment afecta l’associació i els diners corresponen a la demanda de Viatges Espanya

Lluís España, segon per l'esquerra, i Albert Ferré, a la dreta, en una reunió del 2017.DIARI D'ANDORRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El saig Xavier Granyó va acordar l’embargament de 37.587, 45 euros a l’associació esportiva FC Andorra, presidida per Albert Ferré (l’entitat que gestiona la base i està fora de la SAOE propietat de Gerard Piqué i Clayton, i que comanda el primer equip) a petició de la societat Viatges Espanya, propietat de l’expresident Lluís España, que proporcionava el servei de transport als diferents equips de l’entitat.

En el seu moment, España va presentar dues demandes a la Batllia contra el club per recuperar els diners que havia posat de la seva butxaca, i també per cobrar els diners derivats dels serveis que va prestar l’empresa. En el cas d’aquesta última, la justícia va donar la raó a España en primera instància el juny del 2020, i el Superior va ratificar-ho el juliol passat, fent que la sentència fos ferma i s’obligués l’FC Andorra a satisfer el deute a l’expresident. Ara, el saig ha fet un requeriment a través del BOPA per comunicar que en cas que l’FC Andorra no realitzi el pagament, procedirà a embargar els béns de l’entitat en un termini màxim de cinc dies comptant des d’ahir.

L’associació FC Andorra tindrà 13 dies hàbils per reclamar l’acord d’embargament, tot i que l’edicte puntualitza que, independentment d’una possible impugnació, l’embargament es realitzarà igual si no es satisfà el deute amb España.

D’altra banda, el procés de cobrament de l’altra demanda de 218.212,95 euros segueix el seu curs. El saig va notificar l’embargament a la SAOE, però posteriorment la Batllia va aturar-lo cautelarment i va decidir a posteriori que l’entitat professional no s’havia de fe càrrec d’aquest deute, perquè es considera que el deute amb Lluís España l’havia contret el club i no la societat anònima.

CRONOLOGIA

15/03/2017

Demandes d’españa

L’expresident denúncia el club personalment i amb la seva empresa per recuperar els diners que va posar, i els serveis de Viatges Espanya.

Abril i juliol 2021

Sentències fermes

El Superior dona la raó a España en les dues demandes i obliga el club a pagar uns 250.000 euros.

20/10/2021

Embargament del saig

El saig demana embargar 218.000 euros a la SAOE per satisfer el deute.

11/11/2021

Embargament suspès

La Batllia l’atura cautelarment fins que hi hagi una resolució sobre si ha de pagar la SAOE o l’associació.

11/12/2021

Piqué no ha de pagar

La justícia dictamina que el club ha de pagar el deute.

02/02/2022

Nou embargament

El saig demana embargar 37.587 euros a l’associació per la segona demanda.

tracking