jocs olímpics d'hivern

Encara amb marge de millora

Esteve i Vila es veuen amb possibilitats de superar-se a les dues curses restants

L'equip d'esquí de fons, a la vila olímpica.FAE

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’esquí de fons va obrir la representació andorrana als Jocs Olímpics de Pequín amb una 20a posició d’Irineu Esteve i una 47a de Carola Vila a l’esquiatló, una actuació que tant els dos fondistes com els responsables tècnics de la FAE van donar per bona, tot i admetre que encara hi ha marge de millora en les dues curses restants. El director de la secció de fons i tècnic de la FAE, Joan Erola, va manifestar sobre la cursa de Vila que “estem contents amb el rendiment, i esperem fins i tot poder-lo millorar”, mentre que sobre l’esquiatló d’Esteve va afirmar que “crec que la 20a posició és molt bona, però ens quedem amb la sensació que hauria pogut ser una mica millor, però ja preparem la resta de les curses”.

Les següents cites de l’equip d’esquí de fons seran els 10 i 15 quilòmetres clàssics, dijous per a Vila i divendres per a Esteve. Precisament el fondista, qüestionat per si és possible millorar el 20è lloc de l’esquiatló, va declarar que “és difícil, però es podria millorar”, i va afegir que “hauria de sortir una cursa en què em trobés amb bones sensacions i tots els factors s’alineessin”. Esteve també va referir-se a la pista de la Xina després d’haver-hi pogut competir ja i va manifestar que “és dura, i la neu en ser més freda alenteix el ritme de la cursa”. A més, va agregar que “crec que s’adapta bé a les meves característiques perquè té pujades llargues i contínues”. Pel que fa a Vila, de cara a la cursa de dijous va destacar que “m’agradaria millorar la posició, en aquesta cursa hi ha més nivell, però surto motivada i amb la idea de millorar la posició”.

Per últim, els fondistes van referir-se a l’experiència olímpica, marcada per la covid i les restriccions. Esteve, que disputa els seus segons Jocs, va assenyalar que “és una mica surrealista perquè estas enmig d’un lloc on no hi ha res i és tot una mica artificial”, mentre que Vila va cloure que “estem molt controlats, ens fan una prova PCR cada dia, però al final, no hem vingut només a viure l’experiència, sinó a competir, i estem concentrats en les curses”.

RESTA DE DISCIPLINES

Més enllà de l’esquí de fons, la resta de competidors del Principat de les altres dues disciplines amb representació tricolor també entren en escena. En esquí alpí, Joan Verdú s’estrena en supergegant, mentre que Cande Moreno s’haurà d’esperar per fer-ho divendres a partir de les 11.00 hores. De la seva banda, Maeva Estévez debutarà en uns Jocs Olímpics la propera matinada a la prova de surf de neu en la modalitat de boardercross. La primera mànega de la qualificació serà a les 4.00 hores i la segona a les 4.55 hores, mentre que les finals arrencaran a les 7.30 hores.

CALENDARI

ESQUÍ ALPÍ

Dimarts 08/02 4.00 h

JOAN VERDÚ Supergegant

Divendres 11/02 4.00 h

CANDE MORENO Supergegant

Diumenge 13/02 3.15 h/6.45 h

JOAN VERDÚ Gegant

Dimarts 15/02 4.00 h

CANDE MORENO Descens

Dijous 17/02 3.30 h/7.00 h

CANDE MORENO Combinada alpina

ESQUÍ DE FONS

Dissabte 05/02 47a

CAROLA VILA 7,5 km + 7,5 km esquiatló

Diumenge 06/02 20è

IRINEU ESTEVE 15 km + 15 km esquiatló

Dijous 10/02 8.00 h

CAROLA VILA 10 km clàssic

Divendres 11/02 8.00 h

IRINEU ESTEVE 15 km clàssic

Dissabte 19/02 7.00 h

IRINEU ESTEVE 50 km patinador

Diumenge 20/02 7.30 h

CAROLA VILA 30 km patinador

SNOWBOARD

Dimecres 09/02 4.00-4.55

MAEVA ESTEVEZ Qualy

tracking