JOCS OLÍMPICS D'HIVERN

Debut accidentat d'Estevez

La surfista cau a la primera classificatòria i no pot disputar les eliminatòries

Debut accidentat d'Estevez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Maeva Estevez va tenir un debut accidentat als Jocs Olímpics d’hivern, després de caure dos cops durant la primera baixada classificatòria de la competició de surf de neu en la modalitat d’snowboardcross i no poder disputar les eliminatòries posteriors, a conseqüència de la distensió del lligament lateral extern del genoll dret i de la commoció lleu al cap que va patir i que la van obligar a ser traslladada a l’hospital.

La surfista va tenir una primera caiguda just a l’inici del recorregut en un dels mòduls, però va poder aixecar-se i seguir el recorregut, però ja a la part final del traçat va tenir una mala recepció en un dels salts i va impactar caient de manera desequilibrada. Estevez va ser atesa en un primer moment sobre la pista i, tot i que va sortir pel seu propi peu, posteriorment va ser traslladada a l’hospital. A última hora de la tarda (hora xinesa) ja va poder tornar a la vila olímpica, en què també va ser examinada per l’equip mèdic de l’esquadra de França (amb qui entrena habitualment). Ara, seguint els protocols habituals després d’una commoció, haurà d’estar uns dies fent repòs i sense competir, i podria reaparèixer entre el 10 i el 12 de març a la Copa del Món de Reiteralm.

El gerent de la FAE, Carles Visa, va explicar una vegada a la vila olímpica que “la part positiva és que les lesions de la Maeva no requeriran cap operació i això sempre és bo pensant en la seva carrera i en el futur”, i va afegir que “potser hem pogut pagar la falta d’experiència en una competició com aquesta, ja que potser després de la primera caiguda el que havíem de fer era sortir, no seguir, i arrencar un altre cop a la segona classificatòria”. Per últim, va cloure que “la Maeva n’ha d’extreure una lectura positiva, que és que no s’ha fet molt de mal, ara haurà d’estar uns dies aturada i segurament ja estarà preparada per a la propera Copa del Món”.

Qüestionada per com es trobava Estevez, Visa va destacar que “havia estat un dia llarg”, ja que “primer hem anat amb l’ambulància a l’hospital, hem estat molta estona allà, després quan hem sortit hem trigat molt a arribar a la vila i s’ha marejat, i quan hem arribat també l’ha atès el doctor de França i estava molt cansada”, i va manifestar que “estava amb una barreja de decepció, mal de cap i amb el cop al genoll”. Per últim, el gerent de la FAE va referir-se a l’actuació de la surfista, i va explicar que “el balanç gaire positiu no ho és”, a més d’afegir que “aquests dies havia rodat molt bé i els entrenaments d’avui [ahir per al lector] també han estat satisfactoris, però en el moment de la classificació, on més atenció i focus hi havia, no hem tingut la millor actuació i potser s’ha deixat impressionar per l’escenari”.

Vila torna a la competició

La participació andorrana als Jocs Olímpics d’hivern segueix i aquest matí torna a entrar en escena l’esquí de fons, amb la participació de Carola Vila a la cursa de 10 quilòmetres estil clàssic. Després del 47è lloc aconseguit a l’estrena a l’esquiatló, la fondista va manifestar que “les condicions són bastant semblants a la cursa de l’esquiatló, però és cert que la meteorologia ha millorat”, i va afegir que “crec que podem fer una bona cursa, les sensacions hi són i la motivació, també. Intentarem sortir a tope, hem de sortir concentrats des del principi i amb mentalitat positiva”.

SÍLVIA RIVA ES REUNEIX AMB MIQUEL ICETA

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, va aprofitar la presència a Pequín per mantenir diverses reunions, com ara una amb el seu homòleg espanyol, Miquel Iceta. Durant la trobada Riva va convidar Iceta a les finals de la Copa d’Europa de Grandvalira perquè conegui les instal·lacions del Principat, i van reforçar les relacions per facilitar les estades als esportistes dels dos països. La ministra també va veure’s amb membres del COE i del COI, i amb representants de Mònaco, San Marino i Liechtenstein.

CALENDARI

ESQUÍ ALPÍ

Dimarts 08/02 22è

JOAN VERDÚ Supergegant

Divendres 11/02 4.00 h

CANDE MORENO Supergegant

Diumenge 13/02 3.15 h/6.45 h

JOAN VERDÚ Gegant

Dimarts 15/02 4.00 h

CANDE MORENO Descens

Dijous 17/02 3.30 h/7.00 h

CANDE MORENO Combinada alpina

ESQUÍ DE FONS

Dissabte 05/02 47a

CAROLA VILA 7,5 km + 7,5 km esquiatló

Diumenge 06/02 20è

IRINEU ESTEVE 15 km + 15 km esquiatló

Dijous 10/02 8.00 h

CAROLA VILA 10 km clàssic

Divendres 11/02 8.00 h

IRINEU ESTEVE 15 km clàssic

Dissabte 19/02 7.00 h

IRINEU ESTEVE 50 km patinador

Diumenge 20/02 7.30 h

CAROLA VILA 30 km patinador

SNOWBOARD

Dimecres 09/02 No acaba

MAEVA ESTEVEZ Classificació/Finals

Maeva Estevez va patir dues caigudes durant la baixada.

tracking