El MoraBanc cau a Galícia i es queda a mitges de la remuntada

El MoraBanc cau contra l’Obradoiro en un duel d’altibaixos en què perdia de 17 al segon quart, però manava en l’últim període

El MoraBanc Andorra va sumar la primera derrota a l’ACB des de l’arribada de David Eudal a la banqueta després de caure 79-73 contra l’Obradoiro en un duel de contrastos que no va decidir-se fins als instants finals. Els tricolors van arribar a perdre per 17 punts al segon quart, però van entrar als deu minuts finals al davant. L’entrada en bonus ràpidament per als tricolors a l’últim període (16-5 en tirs lliures a l’últim quart i 36-16 en total) i algunes males decisions en moments decisius van acabar de decantar el partit per als locals, embogits amb l’ajuda del seu públic.

L’equip no va arrencar bé, amb un 12-3 en contra fruit de badades defensives, de males decisions en atac i també mala sort, amb dues cistelles que van sortir de dins. L’entrada d’Arteaga va canviar la cara a l’equip, situant-lo sis avall, però un altre tram dolent de l’equip va fer que l’Obradoiro marxés de 10 al final del primer quart (24-14). L’Obradoiro va entrar ràpidament en bonus i els tricolors, no només no van aprofitar-ho, sinó que van veure com els gallecs en un tres i no res passaven a posar-se 17 amunt (37-20) amb la màxima diferència. El MoraBanc va respondre amb la mateixa moneda amb deu punts de Miller-McIntyre, però ni amb aquest titànic esforç l’equip era capaç d’abaixar la diferència dels deu punts al descans (46-35).

A la represa, un intercanvi de cops amb Mekel com a jugador destacat va permetre baixar dels 10 punts de diferència (52-44) i un parcial liderat, de nou, per Miller-McIntyre, la reduia a tres. Sar va tenir llavors la idea de picar Diagne, i això no acostuma a ser bon negoci, com van demostrar els dos triples segutis que va clavar per posar per primer cop davant en el marcador el MoraBanc (56-57) a 1’37” pel final d’un tercer quart que acabaria 57-61 per als tricolors. Els canells, a un i altre costat, començaven a tremolar i cada punt anotat era un suplici. El MoraBanc va entrar molt ràpid en bonus, i l’Obradoiro va aprofitar-ho per agafar petites rendes des del tir lliure. El partit va tornar a començar amb el 68-68, i aquí els gallecs ja no el van tornar a deixar escapar.

Els triclors rebran dimarts l’Slask Wroclaw en un duel endarrerit de l’Eurocup, en l’últim matx abans de l’aturada per la Copa i les finestres FIBA.