JOCS OLÍMPICS

Històric novè lloc de Joan Verdú a Pequín

L'esquiador andorrà frega el diploma olímpic al gegant

Joan Verdú BeijingAgence Zoom

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joan Verdú hatornata demostrar el perquè es troba en el millor moment de la seva carrera. L'esquiador andorrà, en una gairebé perfecta segona mànega, ha gestionat la pressió amb suficiència i ha marcat un temps total de2'11"28 que l'ha atorgat la històrica novena posició, la millor d'un esportista del país en uns Jocs Olímpics d'hivern, i l'ha deixat a un pam del diploma. Després d'una primera baixada marcada per la climatologia, amb un crono de1'04"48, Verdú ha dibuixat una segona immaculada i fa el tercer millor temps, sortint amb el dorsal 32, i guanyant-se l'admiració del món de l'esquí. La medalla d'or ha estat pel suís MarcoOdermattamb2'09"35, la plata per l'eslovacZanKranjeca +0"19i el podi l'ha tancat amb el bronze el francèsMathieuFaivre, a +1"34. Verdú ha finalitzat a1"93del guanyador.

L'esquiador, encara visiblement emocionat, ha manifestat que "estic molt feliç i eufòric d'haver pogut demostrar en una cita com aquesta l'esquí que hem pogut fer les últimes setmanes", i ha afegit que "he fet una primera mànega amb les condicions que hi havia, i de la segona hi ha poc a dir". A més, ha destacat que "és un resultat que per mi no és casualitat,porto molts anystreballant per això i he demostrat que puc estar a un nivell alt, he donat el màxim per aconseguir-ho, i estic content d'haver pogut representar al país".

A nivell emotiu, Verdú ha assenyalat que "encara no ho he assimilat del tot, per mi és molt emotiu perquè he tingut molts anys complicats amb les lesions importants, han estat molts mesos fora de la competició i molts dubtes, i mai he deixat de creure en mi i en qui m'envoltava". Per últim, ha clos que "ara marxem a Noruega a dues Copes d'Europa i l'objectiu és acabar primer de la general, és un objectiu que em motiva molt, i més amb l'afegit que les finals sóna acasa. Vull lluitar per això".

Diverses autoritats, institucions i entitats del país han felicitat Joan Verdú pel seu resultat i celebren aquest dia històric pel món de l'esquí andorrà.

Verdú al finalitzar la prova

L'esquiador Joan Verdú als Jocs

tracking