Golejada de la selecció femenina (4-1)

Andorra goleja Gibraltar a l’Estadi Nacional i suma la primera victòria de l’equip al país

Golejada de la selecció femeninaFernando Galindo

No tan sols per la imatge i la golejada aconseguida, però el conte ha canviat molt i s’ha de cridar als quatre vents. La selecció femenina absoluta va sotmetre la de Gibraltar en un partit plàcid, en què les tricolors van fer goig, van fer gaudir i van confirmar un pas endavant que ja s’intuïa. La història ha canviat i les andorranes competeixen amb solidesa, qualitat i seguretat per esborrar, si és que hi havia algun dubte, la idea que el 2 a 4 davant Liechtenstein podia haver estat un miratge. En un partit molt complet, tot i el respir lògic que es van donar a la segona part, Andorra va golejar (4-1) i es va anotar la primera victòria –i els primers gols– aconseguida al país en la incipient història de la selecció.

Andorra va destapar el partit amb autoritat. Després de cinc minuts per acomodar-se i agafar escalf, les noies de José Antonio Martín van començar amb el fogueig. Maria Ruzafa es va citar dos cops amb la portera de Gibraltar, Revagliatte, però no fixar el control li va jugar una mala passada i no va poder definir en cap de les dues. Poc després, Tere Morató va posar el partit molt coll avall amb dos gols en poc més de quatre minuts i Maria Ruzafa sentenciava amb el 3 a 0 en finalitzar una combinació entre Ari Gonçalves i Morató. Un gol que la davantera del Ternana va celebrar amb ràbia i que li va servir per treure’s l’espineta de les dues ocasions fallades. Abans de l’entretemps, la capitana, Marina Fernández, va signar el 4 a 0, de cap, en aprofitar un servei de cantonada que va penjar Erica Gonçalves després de jugar en curt. Amb poques notícies de les rivals, Gibraltar es va estirar i al minut 40 Mason va xutar desviat i abans de finalitzar la primera part, en un contraatac de llibre, Joelle Gilbert va restar i va fer l’únic gol de les visitants.

A la represa, tot i gaudir d’alguna ocasió per augmentar el marcador, com una de clara de Maria da Cruz, la selecció va sostenir la situació per no patir per una victòria merescuda i celebrada. A la finalització del partit, el seleccionador, José Antonio Martín, es va mostrar molt orgullós i satisfet per la victòria. “L’actitud ha estat molt bona i el plantejament ha sortit tal com l’havíem previst. És evident que estic molt content pel resultat”. En aquest sentit, el tècnic va apuntar que “hem estat molt encertats de cara a porta, però Gibraltar és un molt bon equip”.

Maria Ruzafa celebrant el seu gol, el tercer de la selecció davant Gibraltar.