atletisme

L'atletisme, molt molest per no poder entrenar

El muntatge de l’Andorra Mountain Music al Comunal bloqueja l’ús de les pistes

Les obres d'intendència de l'Andorra Mountain Music inhabiliten les pistes del Comunal.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El muntatge de tota l’estructura del festival Andorra Mountain Music Winter, que comença, en principi, dissabte vinent a l’Estadi Comunal Joan Samarra ha aixecat una gran polseguera. El món de l’atletisme ha mostrat el seu enuig per no poder entrenar a les pistes del recinte a causa de l’ocupació del festival i al fet que, contràriament al que havia anunciat el comú d’Andorra la Vella, cap dels carrils està disponible per exercitar-se.

Degut al muntatge dels escenaris del festival, el comú d’Andorra la Vella va emetre un comunicat en què assenyalava que “del 9 de febrer al 16 de març, de dilluns a divendres, es podrà entrenar pels carrers 4, 5 i 6, a excepció de divendres a la tarda i dissabte tot el dia, que la pista d’atletisme estarà tancada”. L’at­letisme en bloc, des de la federació fins a esportistes aficionats, ha posat el crit en el cel perquè considera que el tartan està inutilitzat, inclosos els tres carrers que es van assegurar que estarien disponibles. La indignació es fomenta en aquesta impossibilitat de poder entrenar en condicions i al fet que, tal com ha assenyalat un dels afectats, “en aquestes pistes entrena l’escola, és a dir, nens de cinc i sis anys, i han de conviure amb toros i tràilers passant per allà i amb claus de ferro. És vergonyós tot plegat i qui es pensés que no hi hauria afectació en l’at­letisme amb el tema del festival era un il·lús”.

Per al comú, fet puntual

Per part seva, el comú d’Andorra la Vella ha sortit al pas d’aquestes acusacions i defensa que es manté en el que s’havia anunciat en l’esmentat comunicat. Ara bé, sí que es reconeix que des que ha començat el muntatge de tota la infraestructura de l’Andorra Mountain Music hi ha hagut moments puntuals en què s’ha ocupat espai, però és únicament per a treballs de càrrega i descàrrega. En aquest sentit, asseguren que la resta de dies s’està complint el que s’exposava al comunicat i que els carrils estan habilitats i s’hi pot entrenar. Subratllen el fet puntual de la problemàtica i que les pistes no s’han tancat ni deixat d’utilitzar i que només s’han ocupat en moments concrets per fer treballs de descàrrega i transport de material. Les dues parts treballen per trobar un acord i no enquistar un problema que es pot allargar encara un mes.

tracking