Gegant Verdú

L’esquiador andorrà es proclama campió de l’especialitat del circuit continental després de la quarta victòria seguida

Joan Verdú celebrant el títol aconseguit ahir a l'estació d'Oppdal, a Noruega.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Joan Verdú està d’enhorabona i ahir va tornar a demostrar-ho amb la quarta victòria seguida a la Copa d’Europa de gegant, un triomf que li va assegurar matemàticament el títol de la general d’aquesta especialitat quan resten encara dues proves al calendari. L’esquiador va demostrar que està en el millor moment de la seva carrera després de les victòries anteriors al circuit continental i de l’excel·lent actuació a Pequín, i va aconseguir una fita històrica per a l’esport del país amb la consecució del títol europeu. I tot això tot i haver perdut un dels pals a l’inici de la segona de les baixades.

Verdú tenia força coll avall acabar proclamant-se campió, però no era gens fàcil que passés ahir, ja que necessitava la victòria i que el seu rival principal, Loevan Parand, acabés, com a molt, 14è. I dit i fet. L’esquiador gal, que sortia amb el dorsal 1 a la primera mànega, va cometre una errada a les últimes portes que va deixar-lo fora dels 60 primers (els que es classifiquen per a la segona mànega), i Verdú, que arrencava amb el dorsal 6, no va desaprofitar-ho i va mostrar galons ja des de l’inici marcant ja el millor temps a la primera baixada amb més de mig segon de marge respecte al suís Livio Simonet.

A la segona de les mànegues, l’esquiador sortia el 30è i era conscient que havia de mantenir el primer lloc per acabar enduent-se no només la victòria, sinó el títol de la general de gegant, i no va fallar, aconseguint el setè millor registre de la baixada i acumulant un temps de 2’13”21 que li va valer el triomf. Verdú va superar per 0”38 Simonet i per 1”02 l’austríac Patrick Feurstein, enduent-se així una contundent victòria.

Després de la cursa i de proclamar-se campió d’Europa, l’esquiador va manifestar que “ha estat una cursa superbona, venia de la Xina, amb jet lag, sense poder preparar aquesta pista, amb molts canvis de neu, amb una preparació una mica precipitada, però tot i això he aconseguit fer una carrera boníssima”, i va afegir que “la primera mànega ha estat molt bona i la segona ha esta de lluita perquè a l’inici he perdut el pal”. Verdú també va manifestar que “estem treballant molt bé i estic supersatisfet perquè al final hem aconseguit la victòria i ens hi estem acostumant, però hem de mantenir-nos amb els peus a terra”, i per últim, va destacar que “m’he endut la general de la Copa d’Europa en gegant, estem superfeliços i us espero a Andorra perquè em pugueu veure en directe, animar-me i celebrar-ho junts”.

Verdú té avui una nova Copa d’Europa a Oppdal (amb el dorsal 7) i l’última serà a Soldeu-el Tarter a les finals del circuit.

CLASSICACIÓ

COPA D’EUROPA GEGANT OPPDAL

1. Joan Verdú (Andorra) 2’13”81

2. Livio Simonet (Suïssa) a 0”38

3. Patrick Feurstein (Àustria) a 1”02

4. Charlie Raposo (Gran Br.) a 1”46

5. Filippo Della Vite (Itàlia) a 2”07

GENERAL COPA D’EUROPA GEGANT

1. Joan Verdú (Andorra) 424 p.

2. Loevan Parand (França) 206 p.

3. Samu Torsti (Finlàndia) 204 p.

4. Giovanni Franzoni (Itàlia) 172 p.

5. Cedric Noguer (Suïssa) 161 p.

Joan Verdú, a la segona mànega de la Copa d'Europa de gegant d'Oppedal.

tracking