JOCS OLÍMPICS D'HIVERN

Esteve assoleix el tercer top 25

El fondista tanca la participació a Pequín sumant el tercer top 25 en tres curses

Irineu Esteve, durant la cursa d'ahir.THIBAUT / NORDIC FOCUS

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Irineu Esteve va tancar la seva segona participació en uns Jocs Olímpics d’Hivern amb una 25a posició als 30 quilòmetres patinadors, en una cursa marcada per la mala meteorologia, i és que a causa del temps (la temperatura era de gairebé 20 graus sota zero i hi havia també un fort vent), l’organització va haver de reduir la distància de la prova de 50 a 30 quilòmetres. El fondista va poder sumar així el seu tercer top 25 a Pequín tot i no arribar en les millors condicions, ja que durant els últims dies havia patit problemes gàstrics i la seva presència a la cursa va estar en dubte fins al darrer moment. Finalment, però, va poder disputar la prova i entrar entre els 25 millors classificats.

Tot i les dificultats meteorològiques i de salut, Esteve va arrencar amb força a la cerca del millor rendiment, i estant a la part alta del grup. De fet, al quilòmetre 2,6 era el 15è classificat, i al 5,9 estava en desena posició, encara amb el grup de líders molt junt. A poc a poc, els favorits van apujar el ritme, i el fondista va perdre el contacte amb el grup capdavanter, tot i que va seguir mantenint-se al voltant de la 20a plaça. Finalment, va creuar la línia d’arribada el 25è amb un registre d’1 h 15’09”8, a poc més de tres minuts i mig del rus Alexander Bolshunov, gran dominador de l’esquí de fons a nivell mundial, i que marxa de Pequín amb un total de cinc medalles, tres de les quals d’or. La plata ahir també va ser russa amb la segona posició d’Ivan Yakimushkin, que va entrar a cinc segons de Bolshunov, mentre que el bronze va ser per al noruec Simen Hegstad Krueger, que va finalitzar a set segons del campió olímpic.

Després de la cursa, Esteve va manifestar que “crec que podíem haver estat una mica més endavant i que tots esperàvem una mica més”, i va afegir que “les bones sensacions en aquests Jocs per a mi van ser a la 15 km clàssic, que a la segona volta crec que vaig rodar a un bon ritme i em vaig trobar molt bé, i a les altres he patit una mica més”. Per últim, i ja pensant en el futur, el fondista va assenyalar que “hem d’acabar de decidir quines curses fem i quan ho tinguem intentarem fer-ho el millor possible i intentarem trobar sensacions més positives que en aquests Jocs”.

A nivell tècnic, l’entrenador i responsable d’esquí de fons de la FAE, Joan Erola, va afirmar que “s’ha escurçat la carrera i s’ha fet més tard la sortida per culpa de la meteorologia, i veient l’Irineu, que no estava gaire bé, ha fet una cursa correcta, i crec que l’ha salvat molt bé”, i va admetre que “sortim contents, perquè avui esperàvem que estaria una mica més endarrere pels problemes que havia tingut”. Més enllà de la carrera d’ahir, i com a valoració general de l’actuació d’Irineu Esteve en aquests Jocs, Erola va assenyalar que “crec que en podem fer un balanç molt positiu perquè en el cas de l’Irineu ha estat a les tres carreres a un nivell molt semblant, entre la 20a i la 25a posició”, i va cloure que “en general ha rendit molt bé en les tres curses, però potser ens ha faltat aquella cursa d’estar més endavant”.

La meteorologia ha seguit fent la guitza a Pequín durant les últimes hores i això ha obligat a canviar l’horari de l’última prova amb representació andorrana, els 30 quilòmetres amb mass start amb Carola Vila. La cursa estava prevista per a les 7.30 hores (hora andorrana), però, a causa del temps, es va haver d’avançar a la matinada, a les 4.00 hores (hora andorrana).

CALENDARI

ESQUÍ ALPÍ

Dimarts 08/02 22è

JOAN VERDÚ Supergegant

Divendres 11/02 30a

CANDE MORENO Supergegant

Diumenge 13/02 9è

JOAN VERDÚ Gegant

Dimarts 15/02 No acaba

CANDE MORENO Descens

Dijous 17/02 12a

CANDE MORENO Combinada alpina

ESQUÍ DE FONS

Dissabte 05/02 47a

CAROLA VILA 7,5 km + 7,5 km esquiatló

Diumenge 06/02 20è

IRINEU ESTEVE 15 km + 15 km esquiatló

Dijous 10/02 47a

CAROLA VILA 10 km clàssic

Divendres 11/02 24è

IRINEU ESTEVE 15 km clàssic

Dissabte 19/02 25è

IRINEU ESTEVE 30 km patinador

Diumenge 20/02 4.00 h

CAROLA VILA 30 km patinador

SNOWBOARD

Dimecres 09/02 No acaba

MAEVA ESTÉVEZ Classificació/Finals

CLASSIFICACIÓ

30 QUILÒMETRES ‘MASS START’

1. Alexander Bolshunov (Rússia) 1 h 11’32”

2. Ivan Yakimushkin (Rússia) a 5”

3. Simen Krueger (Noruega) a 7”

4. Artem Maltsev (Rússia) a 10”

5. Sjur Roethe (Noruega) a 15”

25. Irineu Esteve (Andorra) a 3’37”

A LES 13.00 H

Els jocs es tanquen amb la cloenda L’Estadi Olímpic de Pequín acollirà avui la cerimònia de cloenda dels Jocs Olímpics d’Hivern a partir de les 13.00 hores (hora andorrana). La clàssica cerimònia posarà el punt final als Jocs després d’una última jornada de competició en què s’entregaran les últimes medalles en esports com el bobsleigh o l’hoquei sobre gel.

tracking