Joan Verdú queda fora a la segona Copa d'Europa a Oppdal

L’esquiador havia estat cinquè a la primera mànega, però no va acabar la prova

Joan Verdú, a Oppdal.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Joan Verdú va quedar fora a la segona mànega de la Copa d’Europa de gegant d’Oppdal (Noruega) després d’enganxar-se amb una de les portes durant la segona baixada. L’esquiador havia aconseguit el cinquè millor temps a la primera mànega acabant a 1”11 del suís Fadri Janutin, que havia estat el millor. A la segona, disputada sota unes exigents condicions degut a una intensa nevada, Verdú va enganxar-se amb una de les portes del traçat i no va poder continuar en cursa.

Tot i no poder acabar ahir, Verdú tanca l’estada a Noruega amb una nova victòria aconseguida a la primera de les dues curses, i, sobretot, amb el títol matemàtic de campió de la Copa d’Europa de gegant, una fita històrica per a l’esport del país. A la general, Verdú suma 424 punts després de quedar-se fora ahir, pels 244 de Fadri Janutin i els 242 de Loevan Parand. El top 5 el tanquen l’italià Giovanni Franzoni, que és el líder de la classificació de totes les modalitats, i el finlandès Samu Torsti. La Copa d’Europa s’atura ara gairebé un mes per a Joan Verdú, ja que l’última de les curses no se celebrarà fins al dimarts 15 de març a Soldeu-el Tarter, dintre de les finals de la Copa d’Europa que acollirà Grandvalira el mes vinent com a preludi de les finals de la Copa del Món que es faran al país el 2023 per segona vegada després de l’èxit de l’edició que va celebrar-se el 2019.

Abans de la Copa d’Europa, però, Joan Verdú tornarà a la Copa del Món amb la doble cita que hi ha programada a Kranjska Gora (Eslovènia) els dies 12 i 13 de març en una pista que l’esquiador va admetre que li agrada molt. A més, amb la bona actuació als Jocs Olímpics i a la Copa d’Europa, li donaran un dorsal més baix que li donarà més possiblitats d’aconseguir entrar entre els 30 primers i poder classificar-se per disputar la segona mànega de la cursa.

tracking