JOCS OLÍMPICS D'HIVERN

L'equip nacional ha fet els millors jocs de la història

El COA, la FAE i el Govern coincideixen a fer una la valoració positiva de l’actuació tricolor

Joan Verdú després de la prova de gegant dels Jocs Olímpics.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els millors Jocs Olímpics de la història d’Andorra. Ras i curt, però així valoren les diferents institucions implicades l’actuació de la delegació tricolor a Pequín 2022. I és que amb els resultats a la mà no falta raó, ja que més enllà de l’espectacular novè lloc de Joan Verdú al gegant, que és el millor resultat d’un esportista del país en uns Jocs, durant les dues últimes setmanes a la capital xinesa s’han aconseguit cinc de les vuit millors marques d’Andorra en uns Jocs Olímpics d’hivern.

“Crec que no és agosarat dir que són els millors Jocs Olímpics que Andorra ha disputat mai”, va assenyalar al Diari el president del Comitè Olímpic Andorrà (COA), Jaume Martí, que va afegir que “tots ho han fet molt bé, la Maeva, per exemple, ha caigut, però són coses que passen i tots al seu nivell han fet el que havien de fer”. A més, el màxim dirigent de l’esport del país va cloure que “això és fruit d’una feina que està fent la federació des de fa molts anys i que està donant resultats, així que només podem aplaudir el treball que hi ha”. En la mateixa línia, el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, va destacar que “la valoració que fem és espectacular perquè mai una delegació al complet havia fer uns resultats com els que s’han aconseguit”, i també va declarar que “darrere d’aquests resultats hi ha la feina de la FAE, que sempre ha tingut molta pressió perquè és l’esport nacional, i els resultats demostren que alguna cosa s’està fent bé i s’ha de seguir en aquesta línia”. L’altra pota, la Federació Andorrana d’Esquí (FAE), va quedar també més que satisfeta amb la participació, i el gerent de l’ens, Carles Visa, va explicar que “el balanç és positiu i hem obtingut els resultats que volíem”, a més d’afegir que “els corredors han sabut fer la feina dins els objectius, no deixar-se portar per la magnitud d’un esdeveniment com aquest, i estem contents perquè són els nostres millors resultats”.

Pequín ja és història, però els bons resultats marquen la línia a seguir de cara a Milà-Cortina d’Ampezzo 2026, i en aquest sentit Visa va destacar que “hem de veure si traiem algun jove més per al 2026”, i va afegir que “el Joan va fer una segona mànega de tercer lloc, així que hem de mirar endavant, millorar tot el que es fa, i amb la il·lusió de Pequín 2022 arribar a Milà de la millor manera possible”. A més, va afirmar que “és una feina que no depèn només de la FAE i ha de ser un objectiu comú entre el COA, la FAE i el Govern, i vetllar pels nanos durant la preparació, i no recordar Cortina d’Ampezzo només d’aquí a quatre anys”. Precisament sobre els Jocs Olímpics d’hivern del 2026, Ruiz ho té clar i va manifestar que “hem de ser ambiciosos i l’objectiu ha de ser millorar, però estem en un punt en què millorar suposa assolir un diploma”.

Top andorrans

tracking