hoquei patins

Crisi a l'hoquei patins

Víctor Buen deixa la presidència de la federació sense fer soroll. Mari Carmen Santamaria, fins ara vicepresidenta, l’assumeix provisionalment

El nou president de l'Andorra HC, David Bover, ahir al pavelló Comunal.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les aigües segueixen baixant tèrboles a l’entorn de l’hoquei patins del país. Víctor Buen, segons ha pogut saber el Diari, va dimitir del càrrec de president de la Federació Andorrana de Patinatge (FAP) a final del mes de gener i ho va fer sense fer soroll. De fet, moltes de les fonts consultades no coneixien de manera oficial la decisió de Buen i asseguren no haver estat informades de la decisió. La fins ara vicepresidenta de l’ens, Mari Carmen Santamaria, ha assumit el càrrec, una presidència que podria esdevenir provisional, ja que va explicar que “espero poder-lo recuperar [Víctor Buen], perquè ha fet un gran treball i s’ha sacrificat molt”. En aquest sentit, va defensar el mandat de l’expresident i va comentar que “la feina de president no és tan fàcil com sembla i ell ha treballat molt”. En aquest sentit, va insistir a voler reconduir la situació i que Buen, que no va voler analitzar gaire la situació, torni a prendre’n les regnes. “No tenim data per a l’assemblea perquè primer s’ha de fer la dels clubs (Andorra HC –avui– i patinatge artístic), i després s’ha d’avisar amb un mes”, va indicar Santamaria.

Un nou seleccionador

El relleu a la presidència també comportarà un replantejament en l’organigrama, que provocarà prescindir de Wiffy Balart com a seleccionador i, possiblement, de Miquel Umbert com a director tècnic. La presidenta de la FAP va reconèixer que “s’estan mirant diferents perfils de tècnic que pugui portar la selecció i pugui ajudar també el club, l’Andorra Hoquei Club”. En aquest sentit, va afegir que “estem buscant un seleccionador que vingui a Andorra, però és complicat perquè ha de venir a viure aquí, i també estem mirant perfils de gent d’Andorra, com ara exjugadors”.

DAVID BOVER, NOU PRESIDENT DE L'ANDORRA HC

David Bover serà escollit avui nou president de l’Andorra Hoquei Club per als propers dos anys en substitució de Jaume Solé, que va renunciar al càrrec fa alguns mesos. El relleu al capdavant de l’entitat es produirà a l’assemblea general que tindrà lloc aquest vespre a la capital i, d’aquesta manera, es donarà per acabada l’etapa de vuit anys –quatre mandats– de Solé. L’expresident ja va començar a posicionar-se per abandonar la presidència a final de l’any passat i, des de llavors, Bover ha vingut treballant en la nova proposta –amb un grup de pares de jugadors de la base–, l’única que s’ha presentat per prendre el relleu de Solé i que serà aprovada avui. El que serà nou cap visible de l’Andorra HC va entrar com a tresorer a la junta sortint i arran de la dimissió de Conrad Cerqueda com a vicepresident va ocupar el seu lloc fa uns dos anys. Bover té definides les línies mestres de la seva candidatura i va comentar que “de la mà de la federació i del club volem tirar endavant l’hoquei, reforçar la base i fer créixer el sènior, que ha estat una de les grans dificultats aquests anys”. En aquest sentit, no va amagar que l’aspecte econòmic és, evidentment, un dels punts a tenir en compte. “Amb la subvenció que tenim del comú, més o menys, surten els números, però si volem créixer necessitem trobar més ingressos i en això treballem”, va explicar. Tot i formar part de la junta directiva del club des de fa quatre anys, Bover sap que “feia falta un canvi i amb la participació i il·lusió dels pares de la base intentem trobar aquesta renovació i aire nou que es necessitava”. El nou mandatari, però, no vol posar el dit a la nafra ni valorar la mala maror que hi ha hagut a l’esfera de l’hoquei del país en els darrers temps. “Hi ha cert rum-rum del que s’ha de passar pàgina. No hem de criticar antigues decisions i la intenció de l’equip nou és remar tots junts”, va sostenir. Bover espera poder “aconseguir sinergies amb la federació per veure si podem disposar al club d’algun tècnic que fitxi la federació”. A més, “també mirarem de trobar alguna col·laboració amb el Cadí-la Seu, per compartir coses i qui sap si compartir equips en un futur”. En l’àmbit esportiu, situats a la cua de la classificació de Primera Catalana i amb només una victòria, els homes de Juan Sebastián rebran l’Espa­nyol aquest cap de setmana.

tracking