El BC MoraBanc derrota la Penya (72-71) a l'Eurocup

El MoraBanc Andorra corda la vuitena victòria a l’Eurocup i la resol en un darrer tram madur i fred

Oriol Paulí, amb 13 punts i 22 de valoració, va ser el jugador més destacat ahir del MoraBanc Andorra.Fernando Galindo

La irrupció de Morgan, que va fer sonar el despertador a falta de poc més de dos minuts, va permetre al Morabanc Andorra recuperar el fil i posar color a un fins aleshores partit gris, pastós, de poca cocció i que s’encaminava a un suplici. El triple de Conor –que va fer 11 punts– va significar la inflexió, el 70 a 68 que va obligar el Joventut a anar a la desesperada, tot i maquillar-se sobre la botzina amb un bingo estratosfèric de Brandon Paul. Va tornar a sonar el Sweet Caroline i l’equip tricolor cordava una victòria medicinal amb la vista posada a Múrcia (72-71). Paulí amb 13 punts, tres assistències, vuit rebots i 22 de valoració va esdevenir el millor soldat de David Eudal, ben secundat per Miller-McIntyre (11) i Hannah (10). No tothom pot treure pit d’haver liquidat la Penya en tres partits de quatre aquest curs, però ser la kryptonita verd-i-negra no sufoca problemes domèstics, però sí, almenys, aporta una carretada d’autoestima. I és que fins a la resolució a l’ocàs de l’últim quart, el partit estava complint fil per randa el guió de la temporada, amb massa vaivens i arestes i, per moments, amb poca volada i convicció, amb errades i poc encert.

La partitura de Paulí ja va marcar el traçat del MoraBanc Andorra a les primeres batzegades. Set punts del gironí al primer parcial van deixar sense efecte l’aportació de Tomic a la pintura (13-10), abans de la irrupció de l’entremaliat Parra per posar en entredit l’avantatge tricolor a la primera aturada. No s’olorava un partit amb folre ni amb ànima. Amb no gaires estridències anaven complint l’expedient tricolors i verd-i-negres, amb un 40 a 41 al descans i amb sensació de no anar gaire més enllà de facturar l’expedient, amb problemes per mantenir el fil i un estira-i-arronsa que amenaçava de no arribar-li al MoraBanc. Malgrat tot, els tricolors van oferir batalla al tram final i van posar la salsa que el partit demanava per no caure en el desassossec. Amb 20 pilotes perdudes del Joventut i una defensa cargolada als darrers minuts el Poliesportiu es va permetre celebrar amb dèria.