Triomf terapèutic del MoraBanc

L’equip tricolor guanya a la pista del Turk Telekom i es col·loca al Top 4 de l’Eurocup

El tricolor Conor Morgan, en una acció del partit d'ahir davant Samet Geyik.TURK TELEKOM ANKARA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El bàsquet pot arribar a ser un malson i també una benedició. Immers en una crisi d’identitat i de resultats a la Lliga Endesa, el MoraBanc Andorra es va desfer del Turk Telekom en una pista, l’Ankara Spor Salonu, que es presentava gairebé inexpugnable a l’Eurocup (76-83). Una victòria, la tercera consecutiva, que permet als tricolors entrar al Top 4 de la competició i demostrar-se a si mateixos que, normalment, si l’energia, la solidaritat i l’actitud van de la mà es té l’èxit més a prop. Arteaga amb 13 punts i set rebots i Miller-McIntyre, amb 12, van ser els banderers d’un triomf en poques estones qüestionable.

La posada en escena del MoraBanc Andorra va mostrar un equip ferit en el seu orgull. I aquestes coses no es poden amagar. Amb protagonisme iniciàtic per Diagne, que va signar la sortida de 0 a 4 i va mantenir un excel·lent to, i d’Arteaga, amb cinc punts, els tricolors van decidir arremangar-se a Turquia. Els primers batecs ja avançaven un equilibri difícil de trencar i quan els tricolors treien el cap, Pérez-Kauffmann, l’Àlex Pérez de tota la vida, aportava amb encert i bona part del sosteniment del Turk Telecom passava per les mans del base mexicà. La fiabilitat des del tir lliure va permetre als turcs no perdre de vista el MoraBanc i l’intercanvi de cops va permetre als andorrans arribar per davant a la fi del primer episodi (18-20). Va irrompre Codi quan els otomans seguien fent la goma i buscant trencar la igualtat regnant, amb JaJuan Johnson com a veu cantant en l’anotació local. Joc dinàmic, transicions ràpides i Diagne, el principal ullal, disposat a fer callar veus (29-31). Una ràfega de 7 a 2 anotada pels de Henrik Rodl va deixar un inquietant 38 a 38 que Miller-McIntyre es va encarregar de rebentar amb vuit punts consecutius i la picada d’ullet del MoraBanc Andorra tot just abans del pas per vestidors (40-43). El pas endavant va quedar definitivament dibuixat a la represa. Nakic, per exemple, el va fer. 10 punts per a l’aler serbi, que oferia una altra volada. El grup d’Eudal va rematar el Turk Telekom rehabilitant-se en el rebot, precintant la zona i augmentant la intensitat en moments de dubte. Perquè n’hi van haver, com el 10 a 0 de parcial dels locals per corregir l’1 a 8 de sortida al tercer quart del MoraBanc (51-51). Al final del capítol, Arteaga va picar a la porta per acabar d’alliberar els tricolors. Un 4 a 17 terminal va resultar definitiu per cordar un triomf necessari, però, potser, descontextualitzat.

VESTIDOR

“Estic orgullós de l’equip”

David Eudal. L'entrenador del MoraBanc Andorra es va mostrar molt satisfet per la victòria i va assenyalar que “estic molt orgullós dels jugadors”. Pel tècnic tricolor, “necessitàvem un triomf i fer un gran partit i l’equip ha sabut repartir-se bé la bola i ser coral en l’anotació”.

tracking