Aval per al campionat del món

Les finals de la Copa d’Europa abaixen el teló amb la vista posada ja a les finals de la Copa del Món
de l’any que ve i la candidatura pel Campionat del Món

L'èxit de la Copa d'Europa permet pensar ja en les finals de la Copa del Món i la candidatura per al Campionat del Món.ÈRIC ROSSELL

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les finals de la Copa d’Europa que han acollit els sectors de Soldeu i el Tarter de Grandvalira van abaixar ahir el teló per deixar pas a dos objectius ben ambiciosos, les finals de la Copa del Món que acollirà Andorra per segona vegada d’aquí a 357 dies i el tram final dels treballs de la candidatura per acollir el Campionat del Món del 2027, a dos mesos que es conegui qui serà l’amfitrió. Per als responsables de la FIS, el Principat va superar amb nota la tasca organitzativa de les finals continentals, tot i les dificultoses condicions meteorològiques que van obligar a suspendre totes les proves de velocitat, un fet que reforça el paper de Grandvalira com a actor de l’esquí mundial, i que dona ales per a la cita de l’any que ve i per optar a ser seu del Mundial. En aquest sentit, el coordinador de la Copa d’Europa masculina, Wim Rossel, va destacar “la motivació” de l’organització perquè “en altres llocs d'Europa potser diuen, no ho podem fer, és massa dur i, en canvi, aquí no us rendiu mai i sou increïbles”, mentre que el seu homòleg del circuit femení, Jordi Pujol, va assenyalar que “un dels trets que diferencia Andorra d'altres seus és l'acollida i l'actitud, i les ganes que tothom hi posa”, i va afegir que “ha estat una setmana molt difícil, i és un aprenentatge molt gran per a futures competicions al país”

Més enllà de la FIS, les valoracions positives sobre les finals de la Copa d’Europa també van arribar des de l’àmbit polític, i la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, va explicar al Diari que “s’ha pogut tirar endavant tot i el hàndicap meteorològic, i això evidencia que a Andorra sempre es poden fer els esdeveniments que tenim adjudicats”, mentre que el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, va mostrar-se categòric assenyalant que “s’ha tornat a demostrar que som els millors candidats per acollir els Campionats del Món del 2027 tenint en compte la capacitat de l'organització, tècnics i voluntaris, posant el màxim de si mateixos”. Per últim, el cònsol Major de Canillo, Francesc Camp, va destacar que des de la FIS “sempre ens diuen que treballem bé i de manera professional, però que ens falten referents en el vessant esportiu, i ara ja podem dir que els tenim”.

La pista Àliga va acollir la cerimònia de cloenda amb la presència d’autoritats, esportistes, i els joves esquiadors dels esquí clubs del país abaixant les banderes de tots els països participants, i amb dues àligues sobrevolant la pista.

FRANZONI I GRITSCH, CORONATS

L’última jornada de competició només va tenir la disputa de l’eslàlom femení, ja que el descens masculí es va cancel·lar pel temps. Ralph Weber va ser coronat com a campió de la Copa d’Europa de descens i Giovanni Franzzoni de la general.

A l’eslàlom, la suïssa Aline Dnioth va fer doblet enduent-se la cursa, i la general de l’especialitat, i Franziska Gritsch de la general. A més, Carla Mijares va quallar una excel·lent 21a posició a la cursa celebrada a Soldeu.

CLASSICACIÓ

ESLÀLOM FEMENÍ

1. Aline Danioth (Suïssa) 1’47”06

2. Franziska Gritsch (Àustria) a 0”31

3. Lara Della Mea (Itàlia) a 1”00

4. Marie Lamure a 1”71

21. Carla Mijares (Andorra) a 4”13

GENERAL ESLÀLOM FEMENÍ

1. Aline Danioth (Suïssa) 540 punts

2. Franziska Gritsch (Àustria) 488 punts

3. Elsa Fermbaeck (Suècia) 454 punts

4. Lara Della Mea (Itàlia) 409 punts

5. Elena Stoffel (Suïssa) 341 punts

GENERAL COPA D’EUROPA FEMENINA

1. Franziska Gritsch (Àustria) 1068 punts

2. Aline Danioth (Suïssa) 540 punts

2. Christina Ager (Àustria) 540 punts

4. Juliana Suter (Suïssa) 511 punts

5. Elsa Fermbaeck (Suècia) 454 punts

GENERAL DESCENS MASCULÍ

1. Ralph Weber (Suïssa) 419 punts

2. Lars Roesti (Suïssa) 353 punts

3. Marco Pfiffner (Liechtenstein) 293 punts

4. Josua Mettler (Suïssa) 268 punts

5. Cameron Alexander (Suïssa) 255 punts

GENERAL COPA D’EUROPA MASCULINA

1. Giovanni Franzoni (Itàlia) 709 punts

2. Fadri Janutin (Suïssa) 652 punts

3. Ralph Weber (Suïssa) 555 punts

4. Josua Mettler (Suïssa) 535 punts

4. Cristoph Krenn (Àustria) 535 punts

Un instant de la cerimònia de cloenda a la pista Àliga.

tracking