ESquí

Íria Medina, desena a la 'qualy' de paral·lel

L’esquiadora andorrana va aconseguir el bitllet directe per a les finals de demà

El tècnic Josh Alayrach i Íria Medina, als FOJE de Vuokatti, abans de la primera prova.COA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Íria Medina va aconseguir el desè millor temps de les classificatòries de l’eslàlom paral·lel, en esquí alpí, del Festival Olímpic d’Hivern de la Joventut Europea (FOJE) que s’estan disputant a Vuokatti (Finlàndia). L’andorrana va facturar, així, el bitllet directe per a les finals de demà de la disciplina amb una molt bona cursa. El seu temps total va ser de +1.00 segon respecte a la millor classificada, la italiana Beatrice Sola (35”62). De fet, Medina va realitzar una gran segona baixada. Si a la primera marcava el 20è temps, a la segona materialitzava el 5è i assolia un gran resultat que li va fer sumar un crono de 36”62 per entrar al Top 10 i classificar-se amb escreix per a les finals, ja que entraven les 32 millors.

Pel que fa a la categoria masculina, Lluís Torres no va poder entrar en les finals en classificar-se amb el 45è temps, amb 38”27, a 2”77 del millor i després de ser 54è a la primera baixada i 29è a la segona. L’andorrà va acabar a 0”42 d’entrar a la final.

Valoracions positives

Abans d’afrontar la darrera jornada, els quatre andorrans presents als FOJE van fer una primera valoració, així com els dos entrenadors, Xabier del Val, tècnic d’alpí, i Josh Alayrach, de fons. Del Val va reconèixer que “arribàvem amb incertesa perquè la temporada és llarga i hi havia molt cansament acumulat”, però “hem pogut recollir claus per saber quins aspectes hem de millorar”. En termes semblants va parlar Alayrach, responsable de fons: “Pel que fa a esquí estic molt content i han sabut gestionar bé la pressió, tot i fer algunes errades [Medina i Torres] que els han penalitzat.” Gina del Rio, que va fregar el podi i va ser quarta en els 7,5 quilòmetres estil patinador, va comentar que “fa una mica de cosa quedar-te tant a prop i et queda la sensació que podies haver donat un segon més. He superar les expectatives i estic molt contenta”.

tracking