Olimpisme
Govern reitera la capacitat del país per ser a la candidatura olímpica
Jover considera que Andorra té “estructures de nivell per poder acollir proves”
El ministre portaveu, Eric Jover, va refermar ahir el potencial de les estacions del país després que es conegués que el Principat queda fora de l’acord tècnic entre Catalunya i el Comitè Olímpic Espanyol (COE) de cara a la candidatura per als Jocs Olímpics d’hivern del 2030. Jover va admetre que “no se’ns ha oficialitzat res”, i va afegir que “pensem que tenim unes estructures de nivell mundial per poder realitzar proves aquí, al país”. A més, el portaveu de l’executiu va declarar que “nosaltres ens refermem en el fet que treballar a nivell del Pirineu és un element potenciador, i que la competència entre territoris no té lloc en un element com aquest”. Per últim, Jover va cloure que “ara cal esperar a veure com se’ns traslladen aquestes informacions i l’impacte real de la lletra petita”, amb referència a l’acord tècnic.
Tot i les paraules de Pere Aragonès durant la visita oficial que va realitzar al país durant el mes de febrer, en què va assegurar que la candidatura “havia de comptar amb la col·laboració de tots els territoris del Pirineu”, l’acord tècnic de repartiment de proves i seus no compta amb Andorra. De fet, la coordinadora del projecte de candidatura, Mònica Bosch, va confirmar a principi de setmana a Barcelona que Andorra no participarà a la candidatura com una de les seus i que el paper del Principat seria el de l’allotjament de part de la família olímpica que no pugui hostatjar-se a la Molina i la Masella.
L'ARAGÓ ES DESDIU DE L'ACORD AMB EL COE I CATALUNYA
El president de l’Aragó, Javier Lambán, va rebutjar l’acord tècnic que havien assolit el COE (Comitè Olímpic Espanyol), Catalunya i la mateixa comunitat aragonesa pel repartiment de proves a la candidatura olímpica per als Jocs d’hivern del 2030. Segons el dirigent aragonès, “el repartiment de les proves i modalitats no és equilibrat”, i va explicar que no validaria aquest acord per presentar una alternativa properament que sigui “més justa, adequada i equilibrada”. Segons l’acord que es va conèixer la setmana passada, es preveu la realització de les proves d’esquí alpí, surf de neu, freestyle i esquí de muntanya al Pirineu català, i l’hoquei sobre gel a Barcelona, mentre que el Pirineu aragonès serà la seu de l’esquí de fons i el biatló, Jaca acollirà el cúrling i Saragossa el patinatge.