El MoraBanc guanya a Polònia i finalitza quart (91-95)

El MoraBanc s’endú un triomf patit en un final boig contra el Slask Wroclaw i acaba quart al seu grup

Nacho Llovet va ser un dels jugadors destacats ahir a Polònia.SLASK WROCLAW

El MoraBanc Andorra s’enfrontarà als vuitens de final de l’Eurocup al Buducnost VOLI de Podgorica (Montenegro) després d’acabar en quarta posició al grup A. Els tricolors van vèncer a domicili l’Slask Wroclaw (91-95) en un duel boig que es va acabar decidint al tram final, i van aprofitar la derrota del Lietkabelis (76-69) contra el Boulogne Metropolitans per recuperar el quart lloc i tenir el factor pista favorable a l’eliminatòria de vuitens que es jugarà a partit únic al Poliesportiu el 19 o 20 d’abril.

Els tricolors jugaven ahir a Wroclaw, però també a París i Patras, i on pitjor van arrencar les coses va ser precisament a Polònia, en l’únic escenari que depenia del MoraBanc, i que va començar amb un 10 a 0 de sortida favorable a l’Slask. La reacció va arribar de la mà de Jelínek i Nakic en un primer moment, i els tricolors ja havien capgirat el marcador al final del primer quart amb un triple de Miller-McIntyre (20-21). Els tricolors van anar millorant a poc a poc mentre anava avançant el partit, i un nou tir de tres de l’escorta nord-americà va donar la màxima diferència als tricolors al segon període (34-46), tot i que una tímida reacció dels polonesos va apropar-los a set punts al descans (39-46).

A la represa, el MoraBanc va seguir comandant el ritme del partit i va augmentar la renda màxima fins als 13 punts (52-65) després de vuit punts seguits de Conor Morgan en un tercer quart que es va tancar 62 a 73 i amb el triomf encarat per als tricolors. Els locals van vendre ben cara la seva pell acostant-se a només tres punts a l’últim quart, i van aprofitar una desconnexió tricolor per posar-se 91 a 90 i situar-se per davant al marcador per primer cop des de l’inici del partit. Tots dos equips van desaprofitar opcions al tram final per endur-se el duel en uns últims segons bojos, però un decisiu Babatunde Olumuyiwa va acabar sent clau (va ser el millor del duel amb 11 punts, 10 rebots i 20 de valoració) amb un tap, un rebot ofensiu i dos tirs lliures per certificar la victòria per 91 a 95.

L’Eurocup queda ara aparcada 15 dies per als tricolors, que afrontaran abans una triple jornada a l’ACB amb les visites a l’Unicaja i el Gran Canària, i la final a casa contra el Betis.