futbol sala

La selecció, amb ambició al Premundial

Els tricolors s’enfronten a Albània, Suècia i Àustria amb l’objectiu d’acabar entre els dos primers

La selecció, amb ambició al PremundialFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La selecció absoluta de futbol sala va encetar ahir el viatge cap a la localitat sueca de Karlskrona, on disputarà la primera fase del Premundial amb il·lusió i ambició màxima per intentar acabar entre els dos primers del grup i poder accedir a la segona ronda classificatòria. Els tricolors estan enquadrats al grup E juntament amb Suècia (amfitriona), Àustria i Albània, en la que serà la primera competició oficial de la nova era del combinat nacional amb el cos tècnic que encapçala Talín Puyaltó. El nou seleccionador va explicar ahir que “com a cos tècnic tenim moltes ganes i la il·lusió d’aconseguir una fita important per al futbol sala del país que tenim la sort i l’orgull de poder representar”, i va afegir que “posem i posarem el màxim que puguem per aconseguir-ho”.

La selecció va disputar diversos partits amistosos en els últims mesos per preparar aquesta cita amb dos empats a domicili contra Malta, dues victòries contra els maltesos als Serradells i dos triomfs més, contra Estònia, també a casa. Sobre com arriba l’equip a la cita oficial, Puyaltó va explicar que “estem molt motivats i amb ganes d’afrontar aquest repte”, i va agregar que “portem uns mesos preparant-nos amb partits, evolucionant, i aquesta setmana hem intensificat la feina”. Pel que fa als rivals, el tècnic considera que “el favorit hauria de ser Albània perquè té el millor coeficient i molts jugadors a fora, Suècia és l’amfitriona, està progressant i és molt física, mentre que Àustria té el pitjor coeficient però és perquè és una selecció nova i realment és molt tècnica”. Per últim, Puyaltó va cloure que “sabem quines són les nostres limitacions, però hem treballat en l’àmbit defensiu i de pressió dels rivals”.

La llista de convocats manté el caire continuista de les últimes cites amb jugadors veterans i d’altres més joves, i el capità tornarà a ser Omar Àvila. De cara al Premundial, l’ala va assenyalar que “jugar partits com aquests sempre és un plus”, i va agregar que “ens hem preparat amb moltes ganes i il·lusió i hi arribem preparats i amb un grup sòlid”.

La selecció debutarà dissabte (13.00 hores) contra Albània, diumenge jugarà contra Suècia (18.00 h) i dimarts es veurà les cares amb Àustria (15.00 h).

tracking