esquí

Toussaint opta a convertir-se en membre del consell de la FIS

El vicepresident de la FAE seria el primer andorrà que entra a la directiva

Patrick Toussaint.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Andorrana d’Esquí (FAE) va presentar una candidatura perquè el vicepresident de l’ens, Patrick Toussaint, entri a formar part del consell de la FIS (Federació Internacional d’Esquí) a l’assemblea que se celebrarà el 26 de maig vinent a la ciutat italiana de Milà. La FIS va ampliar de cara als propers anys el nombre de places del seu consell, que passarà a ser de 21 membres (18 escollits, dos representants dels atletes i el president de la FIS), i Andorra opta a entrar-hi com una de les nacions que tenen un vot a l’assemblea (n’hi ha que en tenen dos o tres).

Sobre el paper, el principal rival de Toussaint per convertir-se en el primer andorrà a entrar al consell de la FIS serà el portuguès Pedro Farromba, representant d’un país amb poca tradició de neu, fet que podria beneficiar la candidatura del vicepresident de la FAE. Tots els candidats tindran cinc minuts per fer una presentació durant l’assemblea del maig, i posteriorment es faran les votacions. L’objectiu de la FAE és poder guanyar presència dintre de l’òrgan internacional que governa l’esquí mundial.

ESTEVE I MIJARES NOUS CAMPIONS D'ESLÀLOM

Axel Esteve i Carla Mijares van proclamar-se campions d’Andorra d’eslàlom després de la cursa celebrada ahir al sector de Pas de la Casa de Grandvalira. A la prova masculina, la victòria va ser per a l’espanyol Alejandro Puente, amb Esteve segon a 0”34 sent el millor esquiador del país. Àlex Rius va tancar el Top 5, mentre que Bartumeu Gabriel va ser sisè. A la prova femenina va imposar-se la francesa Zoe Douat seguida per les espanyoles Arrieta Rodríguez i Mirentxu Miquel. Mijares va ser quarta a 1”74 de la victòria mentre que Jordina Caminal va acabar en la 13a posició.

tracking