Desfeta a Gran Canària (84-78)

El MoraBanc qualla un bon partit a Gran Canària però no va poder rematar la feina al tram final i va sumar una nova desfeta

El MoraBanc Andorra va endur-se dimecres una dura derrota per 84 a 78 a la pista del Gran Canària. I no precisament per la superioritat local, sinó perquè els tricolors van tenir opcions ben clares d’endur-se la victòria, però van acabar errant en els moments finals i van sumar una desfeta que, amb els altres resultats, podia fer que dijous acabés la jornada en zona de descens si el Burgos guanya la Penya. El pitjor, a més, la lesió de Morgan, i el cop de Diagne que va quedar estabornit després d’un cop.

El duel va arrencar un pèl fred a totes dues bandes, però va animar-se ràpidament amb els ex fent mal. Ennis, Shurna i Albicy anotaven per als locals i Paulí ho feia, en dues ocasions, des del triple pel MoraBanc. Els canaris, amb un 7 a 0 de parcial, intentaven obrir forat, però els homes d’Eudal es mantenien vius amb els bons números des dels 6,75 metres (20-16). Tot i algunes incomprensibles decisions arbitrals, el MoraBanc no tan sols no desesperava, sinó que se situava per davant a l’inici del segon quart (20-23) després d’un 0 a 7 de sortida, però tot no podia ser tant maco i els locals van respondre amb un 6 a 0 en tot just tres jugades que van obligar Eudal a aturar el partit. I vaja si va fer efecte el temps mort, amb un 0 a 10 de sortida mantenint el bon percentatge de tres, i millorant les prestacions sota la pintura per dur el duel 39 a 39 al descans.

A la represa el matx va seguir el mateix guió, amb intercanvi de cistelles, però sense que cap dels dos equips acabés de donar l’estocada i trencar un partit que transitava amb un 63 a 61 a l’electrònic al final del tercer període. El 5 a 0 de sortida i set amunt per als locals (68-61) no feia presagiar res de bo, però els tricolors aconseguien capgirar el matx (70-72) mentre l’ambient al Gran Canària Arena s’escalfava –tècnica inclosa a Porfi Fisac–, mentre Diagne havia de deixar la pista després de quedar estabornit per un cop amb Pustovyi. La tensió es tallava amb un ganivet, la pilota cremava i va tornar a sortir creu amb dues pèrdues en moments finals que van acabar decantant el partit a favor del Gran Canària.

Dissabte no queda altra que guanyar sí o sí el Betis.