Últims a la classificació (76-93)

El MoraBanc cau a l’últim lloc de la taula després de veure’s clarament superat pel Betis en una mala segona part

Últims a la classificació (76-93)Fernando Galindo

Tot el que podia sortir malament ho va fer, i el MoraBanc Andorra necessitarà un miracle per mantenir-se a l’ACB després de ser ahir escombrat pel Betis 76-93 en una horrible segona meitat que deixa els tricolors contra les cordes. Amb una exhibició des del triple (17/28 i 60% d’encert) els visitants van dominar el ritme del partit en tot moment i van saber trencar el partit entre el tercer i últim període enviant al MoraBanc a l’últim lloc de la taula. La notícia bona, si és que n’hi ha una més enllà de l’homenatge del descans a Carles Farfan i Chechu Bermudo, és que alguns dels rivals directes com el Burgos, que visitarà diumenge vinent el Poliesportiu, van perdre, i queda un petit alè de vida, tot i que per salvar-se, els tricolors hauran de guanyar tres o quatre dels cinc partits que resten (en funció dels rivals i dels averages). Tot i que una hipotètica salvació passa perquè el MoraBanc torni a ser el MoraBanc, cosa complicada veient l’estat de l’equip, ja no només en el joc, sinó en la mentalitat.

El 2-8 de sortida no presagiava res bo, però MoraBanc va poder capgirar el matx fins el 13-12 amb un triple de Moussa Diagne en un duel en què es palpaven els nervis, i que va acabar amb els visitants per davant 18-24. Evans massacrava els del Principat des del 6,75 i Franke responia amb la mateixa arma, tot i que els locals anaven vuit amunt (24-32). L’afició es desesperava amb algunes de les decisions arbitrals, i els bètics ho aprofitaven per a marxar de 12 punts en un duel que va arribar 38-46 al descans.

A la represa, el Betis continuava líder i Franke i Arteaga mantenien viu a l’equip tot i que un immens Evans (27 punts i set triples en els tres primers quarts) que guiava els seus cap al 62-73 al final del tercer període. L’últim quart es va obrir amb la màxima diferència visitant (62-77) i el partit, i la temporada, entrant en un moment crític, però els tricolors, com tants cops ha passat aquest curs, van mostrar-se bloquejats i no van ser capaços de fer mal a un Betis que va arribar a marxar per 24 (66-90) davant la desesperació d’un públic que, tot i no deixar sol a l’equip, va mostrar la seva disconformitat amb xiulets després del 76-93 final.

VESTIDOR

“Ningú es mereixia el final del partit” David Eudal. L'entrenador del MoraBanc va assenyalar que “havíem de ser conscients que era el partit més important de la nostra vida, i no hem estat capaços de sortir a mossegar”, i va afegir que “no teníem les idees molt clares i és responsabilitat meva perquè teníem diferents coses pensades i no n’ha sortit cap”. Per últim, va destacar que “avui no serveix ni que demanem perdó, ningú mereixia el final del partit que ha vist, i hem de seguir en la competició”.

Diagne i Miller-McIntyre es lamenten un cop acabat el partit.