L'FC Andorra supera el Sabadell i es manté líder (2-1)

L’FC Andorra derrota 2-1 el Sabadell i es manté líder i en posició d’ascens a Segona A

Carlos Martínez celebra l'1-0 contra el Sabadell a l'Estadi Nacional.Fernando Galindo

L’FC Andorra segueix amb pas ferm cap a la Segona Divisió A després d’imposar-se 2-1 al CE Sabadell a l’Estadi Nacional amb gols de Carlos Martínez i Marc Fernández en un duel dominat durant bona part del matx pels tricolors, però que van acabar patint davant de les embranzides visitants. Els homes d’Eder Sarabia seguiran una setmana més com a líders en solitari del grup 2 de Primera RFEF en la lluita per l’ascens directe i a més, amb la victòria d’ahir, van assegurar-se també la posició de play-off d’ascens a la Segona Divisió A, com a mal menor, a falta de cinc partits per acabar la competició.

El duel va arrancar amb domini tricolor, però sense que passés gaire res fins que als set minuts de joc, amb una doble ocasió per als locals, va haver d’intervenir el porter visitant, Bernad. Primer va refusar un tir llunyà de Carlos Martínez, i va estar atent al refús per evitar l’1-0 amb la rematada de Marc Fernández. A la segona, però, els homes d’Eder Sarabia ja no van fallar, i Carlos Martínez va obrir el marcador als 11 minuts amb una rematada de cap a la sortida d’un córner. El Sabadell va intentar fer un pas endavant a la recerca de l’empat, però sense gaire èxit, i és que Nico Ratti no va intervenir gairebé en els primers 20 minuts, tot el contrari que el conjunt local, que va seguir amb el bon partit i va encarrilar la victòria a la mitja hora de joc gràcies a Marc Fernàndez, que va rebre una pilota a la frontal de l’àrea, i va superar Bernad amb un xut ajustat al pal en què el porter dels arlequinats no va poder fer res. El matx transitava cap al 2-0 al descans, però en una jugada aïllada els catalans van poder retallar diferències amb un tir d’Aguza des de fora de l’àrea que va tocar en un defesa tricolor desviant la trajectòria i deixant venut Ratti. Zourdine va tenir el tercer per als tricolors just abans del descans, però el marcador ja no es va tornar a moure i el duel va marxar 2-1 cap al vestidor.

A la represa, el Sabadell va sortir més esperonat amb l’ajuda dels 300 arlequinats presents a l’Estadi Nacional, però van ser els tricolors els que van gaudir de les ocasions més perilloses, amb un tir de Bover que va treure Bernad, i amb una jugada individual de Carlos Martínez que el porter va poder aturar en dos temps just sobre la línia de gol després que se li escapés la pilota en primera instància. Alfred Planas va intentar sorprendre Ratti per trobar l’empat, però tot i tocar en un defensa tricolor, el porter de l’FC Andorra va poder atrapar sense problemes, mentre el duel s’anava decantant cap a la porteria Sabadellenca, amb uns visitants que a poc a poc obtenien el domini i posaven l’ai al cor a l’afició present a l’Estadi Nacional. Aguza va buscar una vaselina des de gairebé el mig del camp que va sortir per poc per sobre del travesser de la porteria defensada per Ratti. L’FC Andorra, però, va mostrar la seva maduresa al tram final i no va deixar que s’escapés un triomf importantíssim per seguir somiant amb l’ascens directe a Segona A.

Els tricolors visiten el Betis (cuer i descendit matemàticament) dissabte vinent a les 19.00 hores en un duel important abans de rebre d’aquí a 15 dies l’Albacete a l’Estadi Nacional. Els manxecs, per cert, jugaran també a domicili al camp de l’Alcoià.

"ERA UN PARTIT DE 3 O 4 GOLS DE DIFERÈNCIA"

Eder Sarabia, l’entrenador de l'FC Andorra va mostrar-se satisfet per la feina del seu equip contra el Sabadell i va manifestar que “valoro molt el treball dels jugadors”, i va afegir que “crec que hem estat molt superiors i que ha estat un partit de tres o quatre gols de diferència”. El tècnic va destacar que “hem posat el llistó tan alt que gairebé ens sembla poca cosa tenir el play-off assegurat a falta de cinc jornades pel final”, i va cloure que “està maca la lluita i serà un repte”.