Interessa Álvaro Núñez

L’FC Andorra contacta amb el lateral dret del Bilbao Athletic, que queda lliure el 30 de juny

Álvaro Núñez celebrant un gol aquesta temporada amb el filial de l'Athletic Club.ATHLETIC CLUB

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Amb la lliga de Primera RFEF ja acabada, a falta de la final de campions, l’FC Andorra ja treballa a les oficines, no tan sols pel que fa a les instal·lacions, sinó també quant a confecció de plantilla, i, segons ha pogut saber el Diari, un dels primers noms que l’equip tricolor té en cartera és el lateral dret del Bilbao Athletic (el filial de l’Athletic Club de Bilbao) Álvaro Núñez. L’entitat tricolor va contactar la setmana passada amb el defensa de 21 anys (en farà 22 al juliol), que enguany ha estat un dels jugadors més destacats del conjunt basc, que ha militat al grup 1 de Primera RFEF, però encara no hi ha cap acord perquè s’incorpori a la disciplina tricolor.

Núñez tenia un acord per renovar fins al 2024 amb l’Athletic Club amb una clàusula per pujar la temporada vinent al primer equip o per sortir cedit a un conjunt de Segona Divisió si no pujava a aquesta categoria el Bilbao Athletic, però a l’últim moment la direcció esportiva de l’entitat, que dirigeixen Rafa Alkorta i Andoni Ayarza, va decidir canviar aquesta oferta d’un dia a l’altre per una amb pitjors condicions, i el futbolista va optar per rebutjar-la i posar el punt final a la seva etapa com a futbolista de l’Athletic Club. De fet, la setmana passada va acomiadar-se del que ha estat el seu equip els deu últims anys a les xarxes socials, on va escriure: “Estic molt orgullós d’haver format part d’aquest club els 12 últims anys.” I va afegir que “només tinc paraules d’agraïment cap al club i totes les persones que han confiat i que m’han acompanyat tot aquest temps. Ara toca seguir treballant i preparar-se per allò que vingui”.

Aquesta marxa va suposar que diversos aficionats del Bilbao critiquessin la no-renovació per part del club, ja que se’l considera un dels catxorros amb més projecció dintre de l’estructura de Lezama. De fet, aquesta temporada ha estat el jugador que més temps ha disputat al filial de l’Athletic Club, amb un total de 3.119 minuts en 35 partits jugats com a titular (31 els ha jugat complets), on ha marcat un gol. En els últims partits, a més, també ha hagut de jugar al lateral esquerre per les circumstàncies de l’equip, tot i que la seva posició natural és per la banda dreta. L’FC Andorra compta ara amb dos laterals a la plantilla, Adrià Altimira i Dani Morer. Altimira té contracte en vigor i Morer va ser cedit pel Famalicao portuguès, que té vincles amb el futbolista fins al final de la campanya 2024-2025.

D’altra banda, el migcentre Marc Aguado, cedit pel Saragossa, va manifestar en una entrevista a León Sepia que “el somni que tinc és jugar a la Romareda i al Saragossa”, amb referència a les paraules de Piqué assegurant que “si fa falta el segresto” perquè seguís a l’equip tricolor.

PERFIL

Álvaro Núñez, 21 anys Lateral dret Bilbao Athletic

Álvaro Núñez va començar al Sondika i va arribar a l’Athletic Club per incorporar-se a l’equip aleví el curs 2010-2011, quan tot just tenia 10 anys. Des de llavors han estat 12 temporades per totes les categories del futbol base de Lezama fins fer-se un forat al Basconia (tercer equip de l’Athletic), primer, i al Bilbao Athletic, després, en què ha jugat 60 partits les dues últimes temporades. Lateral dret amb recorregut i bon tacte amb la pilota, també pot jugar per la banda esquerra.

LA LLIGA DE SEGONA DIVISIÓ ARRENCARÀ EL 2 D'AGOST I NO S'ATURARÀ PEL MUNDIAL

L’FC Andorra s’estrenarà a la Lliga Smartbank (Segona Divisió) el cap de setmana del 12, 13 i 14 d’agost, segons va aprovar l’assemblea general de l’RFEF (Reial Federació Espanyola de Futbol) i, finalment, tot i que en un moment s’havia plantejat, la segona competició espanyola no s’aturarà entre el novembre i el desembre per la disputa del Mundial de Qatar, com sí que farà la Primera Divisió. L’última de les 42 jornades de lliga serà el cap de setmana del 28 de maig del 2023 i els play-off d’ascens que disputen els classificats del tercer al setè lloc es disputaran entre el 4 i el 18 de juny de l’any vinent. Pel que fa a la Copa del Rei, la primera eliminatòria serà el 13 de novembre del 2022 i els tricolors entrarien en aquesta ronda si no guanyen la final de divendres contra el Racing. Si ho fan, s’incorporarien directament a la segona eliminatòria.

tracking