ESPORTs electrònics

L'ACA esports team vol guanyar el títol mundial en tres anys

L’equip de l’Automòbil Club d’Andorra té l’objectiu de guanyar un títol mundial en tres anys

El nou equip d'esports electrònics de l'Automòbil Club d'Andorra.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’Automòbil Club d’Andorra va presentar ahir l’ACA eSports Team, una de les potes clau del projecte de l’ACA, Crèdit Andorrà i Andorra Telecom dintre dels esports electrònics juntament amb el Sim Center d’Ordino, l’acadèmia per a joves pilots i els campionats que s’organitzaran de cara al futur. L’equip comptarà amb quatre pilots, Miguel Marques, Kike Pisco, Helder Cerqueira i Nuno Pereira, que van sortir d’una selecció interna que l’entitat va fer entre la seixantena de comissaris de curs de què disposa.

L’estrena d’aquesta nova escuderia –la primera digital de motor al país– és més que ambiciosa, i és que l’objectiu és guanyar un Campionat del Món en els tres propers anys, segons va explicar ahir durant la presentació el secretari general de l’ACA, Toti Sasplugas. “Es tracta d’un projecte estratègic i molt important dintre del vessant esportiu perquè dona projecció al món virtual”, va assenyalar Sasplugas, que va afegir que “vam començar fa més de dos anys i no li donem un enfocament lúdic, sinó que és professional”. Per últim, va cloure que “és un projecte d’alt rendiment i el que volem és aconseguir èxits esportius dintre del món de l’esport”.

L’equip competeix dintre de la Lliga Virtual d’Escuderies a Espanya i ja ha sumat fins i tot dos podis a les primeres competicions. El cap de l’esquadra és Álvaro Otero, pilot de kàrting andalús que ha estat campió mundial i que exerceix de coach a distància. En aquest sentit, Sasplugas va destacar que “no és habitual tenir un entrenador en el món del motor, però crèiem que era cabdal tenir una peça d’un formador de màxim nivell per formar tant a l’equip com a l’acadèmia”, i amb tots aquests ingredients, el secretari general de l’ACA va cloure que “aquest és un projecte d’alt rendiment, i l’objectiu que tenim a llarg termini és guanyar un títol mundial”.

Els integrants de l’equip van mostrar la seva il·lusió, i van explicar els avantatges d’impulsar els esports electrònics per davant de l’automobilisme real, i, en aquest sentit, Nuno Pereira va afirmar que “a la vida real les barreres econòmiques són molt importants i aquí podem fer campionats de tot arreu”. De la seva banda, Helder Cerqueira va destacar que “formar part d’un equip és millor que competir sol perquè si no, no tens un referent que et pugui ajudar directament, i en equip ens donem consells, per exemple en la configuració del cotxe”. Per últim, Miguel Marques va fer èmfasi en la feina del psicòleg esportiu, “que no creia que fos tan important, però quan et trobes a la primera cursa arribes a controlar-te i tenir la ment freda”.

tracking