Ajustament fiscal

LaLiga estableix una nova regla tributària per evitar el greuge comparatiu a nivell d’IRPF entre Andorra i la resta d’equips

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La comissió delegada de LaLiga, en una circular emesa ahir, ha adoptat una nova mesura, de caire tributari, que afecta directament l’FC Andorra i el seu ingrés a la Segona Divisió A espanyola. Segons la patronal, es detecta una diferència important en els règims tributaris entre els clubs que militen a LaLiga amb residència fiscal al país veí i l’FC Andorra. Així, i per evitar un greuge comparatiu amb els altres 21 equips de Segona, LaLiga ha decidit fer un reajustament fiscal i introduir una nova regla tributària per tal d’anivellar aquest avantatge fiscal.

La nova norma fa que a partir d’ara el cost de la plantilla de l’FC Andorra es calculi de manera diferent, un fet que provocarà que el club tricolor perdi cert privilegi a l’hora de gestionar econòmicament la plantilla i per escometre els nous fitxatges. Fins ara un jugador de l’Andorra tributava un 10% d’IRPF als contractes superiors als 300.000 euros, mentre que a Espanya és el 47%. Amb aquest canvi, encara que el jugador segueixi tributant el 10% al Principat, de cara a LaLiga serà la mitjana espanyola i atenent la massa salarial de plantilla i cos tècnic es comptabilitzarà el 47% i així s’equipararà a la resta de clubs professionals. Des del club tricolor es manté una relativa tranquil·litat i resten a l’espera de rebre la comunicació oficial de LaLiga amb aquesta nova mesura fiscal.

Fa uns dies, el director general i esportiu de l’FC Andorra, Jaume Nogués va comentar que la diferència entre el Principat i les comunitats autònomes espanyoles “no era tan gran”, i va assegurar que si hi havia privilegi fiscal i “LaLiga la veu i ho hem de solucionar, ho farem”.

tracking